Najdi forum

V službo hodim zelo rada. Problem je moja šefica, ker ne more skriti, da me ne mara (čutim tudi na neverbalni ravni). Nima nobenega konkretnega razloga za to. Do nje sem kljub vsemu prijazna in dobro opravljam svoje delo. Letos, ko sem se odločila, da nadaljujem šolanje, je še bolj pikra. Jasno mi je dala vedeti, da ne podpira mojega študija, predčasno mi ne dovoli iz službe niti ½ ure, čeprav takrat ne opravljam nobenega pomembnega dela – na splošno nihče več nič ne dela. Predvsem me jezi, ker sem zadnjič naredila manjšo, nepomembno napakico, ki jo je pred vsemi poveličala. Kakšne večje napake kakšnih drugih sodelavk pa ne izpostavlja. Naj povem, da mi niti na misel ne pride, da bi zaradi njenega obnašanja poiskala drugo službo. Sprašujem pa, kako naj se obnašam do nje, da bo najbolje zame?

Če te šefica ne mara,ji ne boš mogla z ničemer ustreči.Naredi šolo,katero si se namenila,da jo narediš.Upam,da s to šolo,ne bo tvoja šefica ogrožena,da ima slabši pristop do tebe.Pa saj ni važno,važno je,da napreduješ in če nekoč ne boš več zadovoljna,se mogoče najde kakšno drugo delovno mesto zate.V neskončnosti biti v slabem in nevzdržnem razmerju s šefico ni dobro.
Posebno prilizovati pa se tudi ne,ker bi s tem pohodila svoje dostojanstvo.

Draga Dalila!

Odgovornost vaše šefice je, kako se obnaša do vas in to lahko samo ona spremeni. Vaša odgovornost pa je, da se odločite, kako se boste vi obnašali do nje: boste prijazni in se ne obremenjevali z njenim odnosom do vas, boste prijazni, vendar v resnici v sebi zaradi njenega odnosa potrti in prizadeti, boste tudi kaj aktivnega naredili v odnosu do nje: povedali svoje mnenje (npr. da se vam zdi, da je nepravična do vas, ker poveličuje vaše napake in da vas ne pusti pol ure prej iz službe, čeprav takrat več nimate pomembnega dela …), morda se boste mimo nje obrnili na njenega nadrejenega (saj verjetno ga ima) in njemu povedali, kakšen je vajin odnos ter prosili za dovoljenje za predčasne izhode. Verjetno obstaja še kakšna druga možnost.

Ker vi sami najbolje poznate celotno situacijo, sebe in svojo šefico, boste sami najbolje vedeli, katera možnost je prava – torej da bo imela rezultate. Še vedno lahko najprej poizkusite z določenim obnašanjem, pa ga potem spremenite ali prilagodite, če vidite, da se ne obnese (npr. se odločite, da boste še naprej prijazni, vendar hkrati čutite, da se v vas nabirata nezadovoljstvo in jeza, ki vas spodbujata, da se ob primernem trenutku in na primeren način pogovorite s šefico). Bodite notranje močni in pogumni, ljubeči in hkrati odločni! Če se že odločite, da boste “prenašali” nepravičnost, pa morate v sebi za tem stati, morate vedeti, za kaj to počnete.

Srečno!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Glede šole si preberi ta članek.

lp

New Report

Close