Najdi forum

Odnos med profesorjem in študentko

Pozdrav vsem. Prosim za nasvet ali mnenje.
Sem 23-letna študentka in že 2 leti sem zaljubljena v profesorja na svojem oddelku. Razumem, kako čudno in neumno to zveni, vendarle v tem primeru ničesar ne morem spremeniti. Zaljubljena sem bila velikokrat; takih čustev, ki jih imam do njega pa še nikoli nisem imela. Razumem tudi, da najina zveza ni mogoča, ker ga zaradi 20 let starostne razlike ne zanimam in očitno ne vidi v meni ženske, ampak le dekle. Kljub temu pa je zelo odprt človek, ki se rad druži in pogovarja s svojimi študenti oz. študentkami. Bila sva dvakrat na kosilu in pijači. Podaril mi je tudi eno znanstveno knjigo v zahvalo, da sem sodelovala pri njegovih raziskavah. Niti me je enkrat peljal domov zaradi slabega vremena.
Zanima me, ali smem mu tudi podariti eno znanstveno knjigo in ga tudi včasih povabiti na kosilo/pijačo? Ali pa je takšen odnos oz. pobuda z moje strani neprimerna? Glede na to, kako je odprt, mislim, da ne bo nobenega problema, ampak rabim še kakšno mnenje.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovana,

zaljubljenost je prijetna in lepa, če nam drugi to lahko vrača, če ne pa lahko postane pravo trpljenje in obsesija. Glede na to, da ste prepoznala, da profesor ne želi ali ne zmore vračati naklonjenosti na takšen način, se mi zdi bolje, da se umaknete in poskrbite zase. Če se umaknete, boste velikokrat pogrešala, sanjarila, si želela, ampak na neki točki tudi izpustila. Tako si boste dala možnost, da si poiščete odnos, kjer bo ta naklonjenost obojestranska in bo zaljubljenost lahko prijetna in ne samo boleča. Vsi si zaslužimo odnos, ki nas tudi izpopolnjuje in ni treba, da doživljamo večno to mučno hrepenenje.

Srečeno,

Eva

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

Si pomislila, da ima ta profesor doma morda ženo, družino. Se ti ne zdi nespoštljivo do njega, če bi rinila vanj na tak način, pri čemer bi lahko ogrozila njegov dom in prizadela njegove najbližje, s tem pa tudi njega? Če je samski, potem je situacija sicer drugačna. Moram pa pripomniti, da ta močna čustva, ki jih opisuješ, verjetno poganja navidezna nedosegljivost in to, da v tem trenutku v njem vidiš vzornika. Vendar pomisli, ta moški je 20 let starejši od tebe in za moje pojme je to zelo, zelo daleč od idealne zveze zate. Moj nasvet: pozabi nanj, uživaj mladost in se druži s fanti tvoje starosti. Slej kot prej boš srečala “tapravega” s katerim si boš lahko ustvarila dom in družino (profesor si je verjetno to ustvaril že z drugo žensko) in čez nekaj let boš ob pogledu na tega profesorja pomislila “le kaj sem takrat videla na njem?”;)

Srečno

New Report

Close