Odnos do ADHD
Pozdravljeni
Zanima me kam se lahko obrnem v naslednji situaciji. Doma imamo fantka 8 let, ki ima potrjeno diagnozo ADHD. Z njim je zelo težko in je potrebnega veliko potrplenja. Sama vse napore dajem v raziskovanje, izobraževanje kako napete situacije čim bolje rešiti. Problem je pri partnerju kateri ne sprejme njegove drugačnosti in neprestano na njega vpije ga graja, da otroka še bolje razdraži. Kar koli otrok naredi nič ni ok. Nad njim se tudi fizično spravlja čeprav sem ga večkrat prosila naj to ne dela. Vidim, da tako početje škoduje otroku, ki sam ne more regulirati svojih čustev. Sama sem padla v depresijo, tesnobo, ker ne vem kam naj se obrnem, da bo nekdo drug obrazložil partnerju, da to početje škoduje otroku.
Lepo pozdravljena,
trenutno pišem knjigo, ki bo upam da, pomagala v takšnih stanjih. Do tedaj, ko bo natisnjena, pa vidva z otrokom poskrbita, da bo otrok kar se da zmožen procesirati te njegove napade in izpade, če pa res ne gre, pa sama dobro veste, kakšna je pot. Ne zakrivajte si oči, otrok si sam ne zna pomagati, vi, ja vi ste ta, ki mora poskrbeti, da bo varen.
Lahko mi pišete tudi v zasebno, da se pogovoriva.
Vse dobro!