odmikanje zobnih dlesni
Pozdravljeni!
Stara sem 26 let. Moji zobje so lepo negovani. 1-2 krat letno hodim na kontrole. V zadnjem času sem pri mojih zobeh opazila, da se dlesen na njih kar počasi odmika in to kar vidno. To občutim tudi ob zaužitju hrane (mrzlo-toplo). Bojim se, da se bodo dlesni še bolj odmikale. Sicer si zobe ščetkam z mehko zobno ščetko in uporabljam zobno pasto SENSODYNE complex. Bojim se, da je temu tako tudi zaradi premočnega drgnjenja zobov s predhodnimi močnejšimi zobnimi ščetkami.
Lepo vas prosim za Vaš odgovor.
Najlepša hvala.
Sara
Spoštovana Sara,
ker vašega vprašanja ni nikjer zaslediti, vam odgovarjam na vprašanje, ki je nakazano “med vrsticami” in na katerega ste si deloma odgovorili že sami.
Zaradi neprimerne tehnike ščetkanja in zaradi pretrde zobne ščetke lahko pride do odmika dlesni ( ki se odziva podobno kot pri kroničnem draženju zaradi zobnega kamna, le da tukaj ni prisotno vnetje ). Glede na to, da opisujete, da se dlesen še vedno odmika, pa je možno, da ni bila stvar samo v krtački, ampak tudi v neprimerni tehniki ščetkanja. Poskusite zobe čistiti naravnost ali pa s krožnimi gibi, vedno od dlesni proti vrhu zoba..
Lepo pozdravljeni!