Najdi forum

odmik dlesni

Povejte kaj lahko sama storim doma, z pastami,…. da bi dvignila nazaj dlesen ki se mi je spustila navzdol na spodnji enici, odmika se tudi na drugi enici. Kamen dajem čistiti ampak dlesen se kar odmika.

Lahko kaj storim?

Spoštovana mona15,

žal nič. Dlesen bo za vedno ostala na “nižjem” mestu. V primeru večjih odmikov lahko dlesen s posebno reženjsko operacijo parodontolog dvigne, vendar iz opisa sklepam, da pri vas to še zdaleč ni potrebno.
Vi zobe temeljito čistite s ščetko in nitko, zobozdravnik pa naj odstranjujejo vse trde obloge – pomembno je, da se situacija več ne poslabša.

Tudi meni se to dogaja, pa me zanima zakaj sploh pride do tega. Od preslabe higijene ne bi smelo biti, ker redno hodim na zobozdravstvene preglede in me zdravnik vedno pohvali. 🙂

Hvala za odgovor.

Spoštovana Lejla,

za odmik dlesni na omejenem predelu je lahko kriva tudi prevelika “vnema” pri čiščenju – npr. da na določenem predelu napačno ščetkate, premočno pritiskate ali pa da uporabljate pretrdo ščetko.

Sama sem ob redni negi (previdno ščetkanje, zobna nitka, redni obiski zobozdravnika) poskusila še s spiranjem ustne votline z žajbljevim in kamiličnim čajem (shoraj hladnim oz. mlačnim). Po moji izkušnji deluje, saj se stanje ne spreminja (ne slabša).

New Report

Close