Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Odmerjanje homeopatskih zdravil pri akutnih boleznih – za laike

Odmerjanje homeopatskih zdravil pri akutnih boleznih – za laike

Pozdravljeni!
Naš homeopat je trenutno na dopustu, za našo 5 letno hči je predpisal zdravili Aconitum napellus C30 in Atropa bella-donna C30 za stanje ko ima otrok vročino. Pozabila sem ga vprašati za odmerjanje, farmacevtka pa mi je dala nejasna navodila. Prosim vas za odmerjanje, kako dolgo je potrebno jemati zdravilo in kako visoko vročino mora otrok imeti, da se zdravilo da. Zdravili naj bi se dali obe hkrati.
Hvala za odgovor.

Lep pozdrav!

Odmerjanje pri akutnih obolenjih je najbolj primerno tako:
Zdravilo dajemo pet dni, prvi dan najpogosteje, tako da ga bolni dobi 5x (po dve kroglici, ali pa kroglici raztopimo v vodi in dajemo to raztopino po požirkih, 1 doza je en požirek), drugi dan malo bolj poredko, tako da dobi 4 doze, tretji dan še redkeje 3x dnevno ena doza, četrti dan še zjutraj in zvečer, peti dan še zjutraj. Zelo redko mora pri akutnih boleznih zdravljenje trajati dlje od 5 dni.

Sedaj pa še komentar o vašem primeru.
Kar se tiče navodila, da ob vsaki vročini takoj dati Bell. in Acon., to ni učenje, ki bi ustrezalo klasični homeopatiji. Ta pravi, da damo vedno samo eno zdravilo sočasno. Kar pa je še večji kiks, pa je navodilo, da dajte a priori ta zdravila ob vročini. Velikokrat je eno od teh zdravil primerno v začetnih stadijih vročinskih obolenj, velikokrat pa sploh ne in v tem primeru lahko deluje supresivno in tako povzroči, da obolenje poteka manj ugodno in dlje časa, kot če bi ga pustili povsem na miru.
Sam svojim pacientom vedno naročim, naj počakajo 1-2 dni in če se viroza neugodno razvija, naj me kontaktirajo. Večina vročinskih obolenj sicer zdravih otrok mine sama od sebe in se vanje ni treba vmešavati z nobeno medicino.
Kdaj vedeti, koliko je stvar resna? Brez znanja in izkušenj je seveda težje, tako da je obisk strokovnjaka ob sumu na resnejše obojenje vedno priporočljiv, važna pa je splošna slika otroka, bolj kot številka na termometru. Lahko je otrok zelo zdelan pri 38 stopinjah ali pa precej nezdelan s 40 st. vročine. Pri otroku opazujemo, koliko je prizadet, koliko pije, koliko ga kaj boli, ali je odsoten, mlahav, to so znaki, ki tudi zdravniku največ povejo o resnosti obolenja, še preden so znani izvidi preiskav.

Pa še tajna velikog kuharskog majstora. Najbolj specifična razlika med Bell. in Acon. je, da ima Bell tudi pri visoki vročini noge mrzle, Acon. pa ne.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Tudi jaz sem prejel zdravilo Aconitum napellus C30 ampak za paničen strah , katerega občasno dobim skoraj vsak dan enkrat. Kako je z jemanjem zdravila v tem primeru? A je to zdravilo primerno. Strah doživljam občasno po prestani možganski krvavitvi pred 15 leti. Do sedaj sem si stanje lajšal z Helex zdravilom, a bi se ga rad odvadil, saj že opažam odvisnost od njega.
A se globule vzamejo samo ob strahu in tesnobi ali tudi kako drugače.

Pozdravljeni,
aconit je eno od zdravil, ki lahko pride v poštev pri zdravljenju panične motnje, je pa možno še mnogo drugih. Najbolje bi bilo, da jemljete 3 dni 2x dnevno to zdravilo in potem nehate. Če se bodo v prihodnjih tednih napadi panike umirili, je to pravo zdravilo, če bodo ostali isti, pa ne in je potrebno najti boljšega. Za izbor pravega zdravila priporočam posvet z zdravnikom homeopatom.
Homeopatska zdravila naj bi motnjo odpravila pri vzroku in naj se ne bi jemala samo za lajšanje težav, kot to počne npr. Helex, naslednji dan pa je vse enako kot prej.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close