odmerek zdravila
Spoštovani,
Prosim, če mi odgovorite ali je moj odmerek zdravila pravšnji.In sicer, pred tremi meseci sem imela izvid TSH 9,8, ob dozi 50 ug EUTYROXA, potem so mi dozo zvišali na 75 ug, sedaj po treh mesecih jemanja pa imam izvid TSH 2,8. Počutje mi zelo niha, od prekipevanja z energijo, do strašne utrujenosti in nerazpoloženosti ob enakih naporih.Pogosto me trga tudi po kosteh in v ramenskem obroču imam pogoste bolečine.Diagnoza, ki mi je bila postavljena je bila Hashimoto.Pa še to, na koliko časa svetujete, pregled krvi, glede na to, da mi očitno stanje niha.
Se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam
Hvala vam za odgovor.Ali vas lahko še prosim za pojasnilo, zakaj pri vrednost 2.8 niso opravili preiskave za T3 in T4.Ali obstajajo kakšni normativi od katere vrednosti naprej se to določa?Zanima me predvsem zato, ker sem neverjetno vzkipljiva in nepotrpežljiva, muči me tudi zgodnje zbujanje /2 ali 3 zjutraj/ potem ne zaspim več nazaj, proti večeru sem pa zelo utrujena.Skratka težav cel kup, izvid pa kolikor razumem zadovoljiv.Edi P napisal:
> Spoštovani!
>
> Glede na vrednost TSH 2,8 mE/l, je odmerek Euthyroxa 75 ug
> dnevno, ustrezen. Vrednosti TSH sicer lahko nekoliko nihajo
> tudi pri povsem zdravih ljudeh. Priporočam kontrolo TSH enkrat
> letno.
>
> Lp
>