odlomljen zob
pozdravljeni!
pred parimi meseci se mi je odlomil zdravljen zob (zgornja šestica). zobozdravnica je zob slikala in rekla, da ga mora izpuliti. puljenje imam naročeno oktobra. sedaj, pa mi je iz tega zoba padla ven tudi plomba, tako da je od mojega zoba sedaj ostal le še zunanji rob. zanima me, če lahko čakam do oktobra, so lahko kakšne komplikacije?
hvala vam za odgovor!
lep pozdrav
pozdravljeni. pred 5 leti (pri 11) se mi je odlomila (skoraj čez pol a postrani) enica, čez let in pol (zaradi preventive da ji zob ne bi počrnev) mi je zobozdravnih zalimav zob s pol umetnim. pred kratkim pa sem opazila da mi zdaven dvojka spreminja barva, ne sicer cel le ena tretina po dolgem (in to na drugi strani od odlobljene enice) in tudi spredaj na zobu ob enki je bila tudi mala črna pika. predvčerajšnjim sem bila pr zobozdravniku in ta mi je črno luknico na zobu sčistiv( vrjetno mi je nekaj zoba odbrusiu) in naneseu zalivko čez tako da se nič ne vidi, a česa drugega na tem zobu ni dalal in rekel da je drugače vse uredu.
kot mi je poznano se živec v zobu nahaja na sredini, po tem takem sklepam da mi živec nebi mogel odmirati (ni razloga) saj je lisa ob strani.
sedej me pa zanima ali je mogoče da je zobozdravnik spregledal tok temno liso (ki je po mojem v notranjosti zoba) in ali naj grem ponovno k zobozdravniku in ga opozorim, ampak bojim se da mi bi ga morav spuliti in tega ne bi želela.
hvala za odgovor
lp pozdrav
Pozdravljeni,
mislim, da je vašem primeru ponovni pregled na mestu, saj vam le vaš zobozdravnik ob pregledu lahko pove kaj se dogaja; jaz vam namreč brez pregleda na vaša vprašanja ne morem odgovoriti.
Srečno.