Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija odlom zdravljenega zoba

odlom zdravljenega zoba

Pozdravljeni,

pred nekaj meseci so mi spodnjo levo šestico odprli, zdravili korenino z iglicami in zapolnili zob. Od tedaj nisem imela nobene težave, zob me ni prav nič bolel… Sedaj pa se mi je delček zoba ( zunanji rob) odlomil do dlesni. Zanima me, če so kakšne možnosti za ohranitev zoba ali je sedaj potrebno le puljenje? In kako hitro je potrebno ukrepati, lahko nekoliko počakam ( v kratkem imam PDP).

Lp,

Zarja

Pozdravljeni,

kar se vam je zgodilo z zobom, je precej pogosta posledica zdravljenja zoba. Tak zob se sanira protetično; z zatičem in prevleko. S posegom ni priporočljivo predolgo odlašati, saj se lahko pojavijo še dodatne poke.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,

se zahvaljujem za hiter odgovor.
Ali je potrebno zob ponovno odpreti in napolniti s polnilom? Morda je slišati nekoliko nenavadno, ampak kako pa sploh zgleda ta “zatič in prevleka”… poteka to čez cel zob (odlomilo se mi je 1/6 zobnega roba šestice). Prosim še za približno ceno storitve pri vas?

Lp,

Zarja

Pozdravljeni,

za zatič in prevleko se odločamo, ko zobne krone ni možno več oskrbeti s plombo. Če se vam je odlomil tako majčken del zoba, bo najverjetneje zadosovala sanacija s plombo. Sicer zatič in prevleka nadomestita cel zob. Glede cen in naročanja smo dosegljivi na spodaj napisani telefon.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close