Najdi forum

Ubadam se z odločitvijo ostati v zvezi ali ne in ne vem kaj naj naredim.
Spoznala sva se pred dobrim letom in kmalu se je preselil k meni. Dva meseca je bilo kot v raju. Bil je pozoren, ustrežljiv, redoljuben, igral se je z mojo hčerko in zgledalo je, da jo ima resnično rad. Nato pa se je pojavila njegova ljubosumnost in grožnje, da bo odšel. Postal je malomaren, hčerke praktično ni opazi, vglavne postal je živo nasprotje sebe. Moram prizneti, da mi takrat res ni bilo vseeno, če bi odšel. Ljubila sem ga in mislila, da sem našla resnično moškega mojih sanj. Trudila sem se, da bi mu dokazala, da sem mu zvesta in skrbela, da nam bi bilo lepo. Vendar pa sem počasi spoznavala njegov pravi obraz. Po pol leta nejine zveze se me je prvič fizično letil. Mislila sem,da je bil vzrok njegova ljubosumnost in alkohol. Rekel je, da ne ve kaj mu je bilo,da še nikoli prej ni udaril ženske in da se to ne bo nikoli več zgodilo, zato sem ga sprejela nazaj. Tri mesece kasneje se je ponovilo, tokrat v še hujši obliki. Končala sem s pretresom možganov in zlomljenim nosom. Od takrat naprej se je v meni vse podrlo. Ne ljubim ga več, ni mi do spolnosti z njim, veliko stvari me je začelo motiti pri njemu (kako je, kako spi, kako sedi, kako izgleda…). Enostavno gre mi na živce in ne prenesem ga v bližini. On se trudi okoli mene, lahko rečem, da bi naredil vse zame oz. je tak, kot je bil prve mesece. Od tistega dne ni spil niti kaplje alkohola (to je bil tudi moj pogoj), pripravljen je iti tudi po strokovno pomoč. Vendar pa pri meni resnično ni več interesa. Najraje bi videla, da bi šel, ampak trenutno nima kam iti. Izmišljujem si najbolj nenavadne in že skoraj bolane pogoje, ki jih mora izpolniti, da bi mu le počil film in šel. Govorim mu, da raje vidim da gre, kot da ostane pri meni. Resnično lahko rečem, da se mi obrača želodec, ko ga vidim. Vendar on še vedno vstraja in mi govori, kako me ljubi, da si ne predstavlja življenja brez mene in to tudi pokaže.
Včasih premišljujem o tem, da sem res trapa, da nisem hvaležna za njegovo pozornost in dobroto, da mu delam krivico. Vendar ne morem igrati in se pretvarjati, da je vse vredu, da ga imam rada, da si ga želim, če pa to ni res.
Prosila bi za vaše mnenje in nasvet kaj narediti. Ostati z njim ali ga enostavno postaviti na cesto.
Hvala za odgovore in lepo življenje želim vsem.
A

Enostavno ga postavite pred vrata, naj gre tja od koder je prišel. Ne bodite naivni, ni se spremenil. Izbruh nasilja in opijanja se lahko ponovi kadarkoli v še hujši obliki. Ali vam ni bilo dovolj? Kaj oklevate? Takoj se ga rešite. Neodgovorni ste do sebe in otroka, če ste takšnega moškega sprejeli za partnerja in mu ponudili, da živi pri vas. Sploh ga niste poznali in zaljubljenost ste zamenjali za ljubezen. S tem ko ta moški vztraja pri vas, kljub temu, da ste mu rekli naj odide, kaže svoje agresivno vedenje. Pomoč si poiščite v Društvu za nenasilno komunikacijo, ali v Ženski svetovalnici v Ljubljani. Tako kot se zdaj vedete delate neprecenljivo škodo sebi in otroku. Potrudite se za svoj osebnostni razvoj, da si boste pridobili občutek lastne vrednosti in izboljšali svojo samopodobo. To je edina pot, da si boste v prihodnosti sposobni izbrati ustreznega partnerja.

Alenka B

Spomnil se je, da nima strehe nad glavo in je začasno ponižen. Ob prvi priložnosti bo zopet pokazal svojo agresivnost. Na cesto z njim. Ni te vreden.

Spakeraj kufre in naj gre.Rada bi ti povedala najtežje je PRVIČ, vsakič naslenjič bo lažje položil roko nate.sama sem pred taki norcem rešila mamico.Če bi prišla minuto ali dve kasneje je danes več nebi bilo med nami.Prosim zberi moč in ga naženi da se bo za njim kadilo.Ni te vreden.Vedi še to za vsakega raste palica, tudi on jo bo dobil

želim ti veliko poguma in sreče.

LP

Hvala vsem za vaše odgovore.

Odločila sem se in mu dala rok 14 dni, da si uredi stanovanje in gre. Če ne bo šel z lepa, bo šel pa z grda.
Nisem rabila veliko za to odločitev. Mislim, da sem bila že prej bolj kot ne odločena. Rabila sem samo potrdilo, da z mano ni nič narobe.

Še enkrat hvala vsem in lep dan vam želim.

A

New Report

Close