odločba vrtec in otroški dodatek
Decembra sem, kot vsi z otroci v vrtcu, oddala vlogo za znižano plačilo vrtca. Mož je v letu 2011 ostal brez statusa kulturnega delavca, saj nismo zmogli plačevati prispevkov in je status vrnil. Zato se je prijavil v evidenco brezposelnih oseb, potrdilo smo priložili k vlogi. Prejemal ni nikakršnih nadomestil.
Sedaj sem prejela odločbo za znižano plačilo vrtca in še, po uradni dolžnosti, novo odločbo za otroški dodatek. Na obeh odločbah so potrdilo upoštevali in tudi preverjali po uradni dolžnosti na zavodu za zaposlovanje, čeprav je medtem mož ponovno zaprosil za status na MIZKŠ in ga s 1.3.2012 spet dobil. Možu so za izračun na CSD upoštevali dohodke iz 2010, ki niso imele veze z opravljanjem dejavnosti.
Moram kaj storiti? Sem klicala na moj CSD pa so rekli, da ni potrebno. Je to res? Mož sicer, kljub povrnjenemu statusu, trenutno nima nič dela, ker tudi v kulturi vse stoji in se nič ne izplačuje na avtoske pogodbe.
Hvala za odgovor.
bančka
Tudi pri nas se je zgodilo enako. Po prejšnjem sistemu so takoj upoštevali moževo brezposelnost in zvišali otroški dodatek, po novi odločbi pa so kljub temu, da smo še vedno brez prihodkov z moževe strani, upoštevali dohodek iz leta 2010, ko je bil še zaposlen. Sicer niso šteli plače, pač pa “Druge dohodke iz delovnega razmerja”. Je tako prav ali gre za napako?
Forum je zaprt za komentiranje.