Odločba pri enostranski posvojitvi
Lep pozdrav.
Pri nas nestrpno čakamo odločbo o enostranski posvojitvi. 5.11.05 je potekel enoletni rok od podpisa zapisnika biološkega očeta na CSD, s katerim se je odpovedal vseh pravic in dolžnosti do otroka.
Vem tudi, da je bilo na timu na CSD že potrjena posvojitev, torej samo še čakamo odločbo. Obljubjeno nam je bilo da naj bi jo dobili že prejšnji teden do konca tedna, vendar je nismo.
Sedaj pa nas zanima, v kolikem času naj bi bila ta odločba izdana. Vem, da sta bratranec in njegova žena, ko sta posvojila deklico, prejela odločbo v 14ih dneh, po preteku enega leta.
Mogoče sem res nestrpna, a vendar bi radi to stvar čimprej končali, zaključili. Nekako smo upali, da bomo v novo leto vstopili tudi kot “uradna” držinica.
Prosim za kakršnokoli informacijo.
Spostovani,
svetujem vecjo aktivnost z vase strani, po moznosti se posvetujte se s kaksnim pravnikom, zahtevajte pisni odgovor s strani CSD, kaj se dogaja. Ustno zagotovilo nicesar ne pomeni, status otroka je tu najpomembnejsi, pa seveda pravice otroka. Pa veliko poguma in potrpezljivosti ter da bi v 2006 stopili kot druzina!
No da posredujem odgovor.
Sem klicala na CSD in dobila odgovor, da je socialna delavka, ki vodi naš postopek na bolniški. In tista, ki jo nadomešča, sicer ve za naš primer, ve da je posvojitev iz strani CSD potrjena, kok deleč ma pa naša socialna delavka narejeno odločbo, pa ona ne ve.
No in kolikor vem, je včeraj naša socialna delavka prišla iz bolniške in roko na srce, če bi bila jaz na njenem mestu, pa bi se mi to zgodilo, da bi morala na bolniško, bi tisti dan ko bi prišla na delovno mesto napisala odločbo. Groza me je, ko pomislim, da letos še ne bo vse končano. Na jok mi gre.
Namreč pri nas je tako, da je biološki oče v tujini, stalno bivališče pa ima tukaj. Se pravi bo morala najprej odločba odležati 15 dni na pošti preden jo bodo vrgli v kaslc, potem bo pa moralo preteči še 15 dni, da bo odločba pravnomočna. Pa sem si tako zelo želela, da bi možek dobil najlepše darilo za dedka Mraza.
In odločena sem, da jutri pokličem na CSD in ne bom več tako zelo prijazna!
Briga njih na CSD če so to za nas zelo pomembne stvari, briga jih…
Eva po preteku enega leta, ne kličejo več biološkega očeta, ker teče rok od tistega dne, ko je biološki oče podpisal, da se strinja s posvojitvijo, ko je podpisal, da se odpoveduje svojemu otroku. On ima le še 15 dni po prejemu odločbe, čas da si premisli.
Sem se razpisala…. res sem tako zelo jezna na dogajanje na CSD, tako zelo razočarana nad našim sistemom…. socialnim sistemom!!
Evo spet sem včeraj klicala na CSD, seveda je socialna delavka še zmeraj na bolniški. Sem se pa odločila, da če je v ponedeljek še zmeraj ne bo, bom zahtevala od nadomestne, da napiše odločbo oz. da poskrbi, da bo odločba napisana do konec tedna!
Če grem jest na bolniško, tudi ne morem dela pustiti nedokončanega, ali ga moram končati ali pa poskrbeti, da ga nekdo drug dokonča, mu dati vsa navodila.
Ane, da je tko! 🙂
Evo, poročam 🙂
Danes sem klicala, dobila socialno delavko. Se mi je ful opravičevala, ker še ni spisala, revca ma tok dela, da ne govorim o tem, da me je najprej sploh zamešala z eno drugo (????) mi že začela govorit, da biološki oče ni prevzel odločbe, sem sam oči vn vrgla, vprašala če so njemu pa že poslali odločbo, pa mi reče ah ne sej to niste vi. Mislm, ne bom komentirala.
Mi obljublja, da do konca tega leta bomo dobili odločbo (halooooo, do konc leta??? Res je sam še 12 dni, pa vseeno je to tako daleč še), mi je rekla, da itak nismo še nič zgubili s tem, da nismo nič na škodi zarad tega. Pa sem jo prekinla in sem ji povedala, da če ona misli, da mi nismo nič na škodi, se zelo moti. Nam je s tem požrla 3 tedne, lahko bi samo še čakali na pravnomočnost odločbe. Povedala sem ji, da smo si tako želeli, da bi stopili v novo leto tudi kot “uradna” družina, da bi imeli tisti papir.
Gospa, se bom zelo potrudila, da do konca leta dobite odločbo. To je bil njen odgovor.
Jezna sem kot ris!!!
problem je, ker ne znam biti dovolj tečna, dovolj nadležna. sploh pa ne želim doseči kakega odpora, kake zamere in da bi s tem še bolj zavlačevala z odločbo. kolikor pa sem govorila z odvetnico, pravi da ni čisto sigurna, ampak da se ji zdi, da imajo na CSD 30 dni od sprejetja odločbe, rok za izdajo. ne vem, ali je to res ali ne. mogoče se mi splača poklicat še na ministrstvo delo, družino in socialne zadeve, pa se pri njih pozanimat o tem. kaj pravite???
No danes zopet ni bilo pošte iz CSDja. zopet je 9 dni mimo od zadnjega teženja po telefonu. ne gre mi v glavo, kako lahko….. prejšnji teden sem celo novoletno čestitko poslala tej socialni delavki, da bi se ja spomnila tudi na nas, ki ji želimo same lepe želje v novem letu in napisala že tisto odločbo.
No, in danes sem počakala poštarja, ker ni bilo nič, sem spet poklicala. In mi pove, da je odločba napisana, da je direktorca podpisala in da gre danes na pošto. Se pravi jutri moramo dobiti odločbo. Me prav zanima če bo res! Potem pa še 30 dni počakamo, da bo odločba pravnomočna in to bo to. upam!
evo končno lahko napišem, da je naša posvojitev zaključena, da je odločba pravnomočna. čakamo le še na papirje, vendar ker je naša socialna delavka zopet na bolniški, bomo verjetno morali še kakih 14 dni počakat.
naj povem še, ko sem rekla socialni delavki, ki nadomešča našo, če bi lahko ona odločbo na mačkovo poslala, ker je že spisana, samo še v kuverto jo morajo dati, me je vprašala kam se nam tako mudi. in ko sem ji povedala da že od začetka novembra čakamo, da se stvar zaključi, mi je prijazno dala življenski nasvet…… in sicer (citiram): “pustite da se stvari same ohladijo”.
še dons ne morem verjet svojim ušesom, da mi socialna delavka kaj takega reče, po treh mesecih čakanja na odločbo! sram me je, da imamo take socialne delavke pri nas. resnično me zanima, kako lahko takšne osebe odločajo o za bas tako pomembnih življenskih stvareh!
poleg tega, da je za njih že posvojitev končana in njih pač ne briga, če se gre nam tudi za papir. za nas bo vse končano šele takrat, ko bo sin imel nov rojstni list z novim priimkom. res je da biološki oče ne more več nič, pa vseeno, konec bo ko bomo imeli papir v roki, ko bom lahko nesla tudi v vrtec spremembo priimka in nov rojstni list.