Odločba – odvetniška pisarna Matoz
Prvo kot prvo te moram popraviti, nisem dobila sodbe, ampak Odločbo. Jasno napisano, od Ministrstva za delo,družino in scialne zadeve.
Razlog zavrnitve ja pa napisan na treh straneh, tako da tudi če povzetek naredim bo še vedno predolgo za pisat.
Se bom pa obrnila na odvetniško pisarno, da mi malo več povejo.
sončnica mala…. ker ne vem koliko časa prejemaš DID, je možno vse. Namreč do razlike naj bi bili upravičeni vsi, ki imajo odločbo o did že vrsto let, vse nekje do (mislim da) leta 07-08, kajti vsem tem niso nikoli uskladili dohodka, vrsto let so prijemali enako. Po letu 08 pa so stvari začeli usklajevati 1x letno in zato te naj nebi bili upravičeni do izplačila razlik.
Ker ne vem koliko časa imaš DID, je težko odgovoriti, toda če si med temi po letu 08, potem je razlog v tem, kar sem napisala. Mogoče je tudi zato odgovorilo Ministrstvo v obliki odločbe, saj je le to organ ki izdaja odločbe in izplačuje DID.
Pozanimaj se pri Matozu (tudi sama sem vložila in še nisem nič dobila).
Pozdravljeni ….. za vse, ki jih zanima kako je s tem delno izgubljenim dohodkom – oz. natančneje za tisto razliko, ki bi nam jo morali vrniti.
g. Matoz sporoča, da izvršba ni mogoča…, zato nam ostane le tožba.
Zaenkrat so naše vloge vse v karanteni v njegovem arhivu.
Kar pomeni, da še noben ni dobil izplačane razlike in zaradi tega tudi taka odločba z ministrstva.
Lp
Žal mislim, da razlike ne bomo videli nikoli…( Pozabiti na tist denar, kot že na marsikateri drugi.
Nadomestilo pa se postopno usklajuje do minimalne plače (tistim, ki so postali upravičenco po 2007), enak znesek je do konca 2011, v letu 2012 nekaj višji, 2013 pa bomo vsi upravičenci imeli enak bruto znesek nadomestila za izgubljeni dohodek, tako da tisti, ki imate višje zneske, poglejte, če je to višji neto znesek oz. če je razlika v bruto zneskih.