Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Odločba o višini porodniške

Odločba o višini porodniške

Punce, koliko časa ste ve čakale na odločbo o višini porodniške? Jaz sem odločbo o porodniškem dopustu (katerega nastopim 1.1.) in denarni pomoči (“paket”) dobila že 18.12., o odločbi glede porodniškega nadomestila pa ne duha ne sluha. Sem mislila, da vse tri odločbe pridejo hkrati ??

Kakšne so vaše izkušnje?

deja. (34t. 5/7)

Živjo!
Jaz sem nastopila porodniško s 26.11.2003. Odločbo za paket sem dobila 16.10 2003. Ostali dve odločbi pa šele 27.11.2003 to je en dan po nastopu porodniške. Sem pa kakšen teden prej poklicala na CSD, ker me je zanimalo, zakaj še odločb ni in so mi dejali, da imajo gnečo.
Najbolje, da pokličeš še pred prazniki in se pozanimaš.
LP Jerneja

Jaz sem dala vlogo 10.12., odločbo za paket sem dobila čez tri dni, včeraj pa še odločbi za porodniški dopust in višino porod. nadomestila.

A je v odločbah napisan prav znesek?
Jaz sem dobila le odločbo, da mi porodniška pripada, nič pa, koliko to bo.

Ja, , gre za dve ločeni odločbi, v eni piše, da ti pripada porodniški dopust, v drugi pa, da ti pripada por. nadomestilo in kolikšen je bruto znesek.

Vloge sem oddala proti koncu oktobra, odlocbo za paket dobila kaksen dan kasneje, za porodniski dopust nekaj dni kasneje, odlocbo o porodniskem nadomestilu pa vceraj, s tem, da sem porodniski dopust nastopila 14.12.2003.

Se pravi, ce nastopis porodniski dopust januarja, bos verjetno tudi odlocbo o porodniskem nadomestilu dobila januarja. Verjetno toliko pocakajo zaradi nekih kolicnikov za preracun plac, sploh pa bos prvo porodnisko nadomestilo dobila tako sele v februarju.

Upam, da ne postavljam preveč čudnega vprašanja – samo zanima me, koliko je običajno visoka porodniška v mojem primeru – sem redno zaposlena že 5 let v (tej) firmi?!

Andreja, višino porodniške si lahko izračunaš če greš na spletno stran CSD. Sicer pa ti vzamejo povprečje bruto plač za zadnjih 12 mesecev dela, odbijejo prispevke. Glede na to da si zaposlena že 5let bo verjetno toja porodniška na mesec približno enaka, kot toja povprečna mesečna plača.

Lp!

bubika prosim za bolj natančna navodila za izračun na straneh csd ne morem najti.

hvala

buba

BUBA!
Graš na Matkurjo in vpišeš CSD; Potem klikneš na Center za socialno delo v Šiški; Odprla se ti bo njihova spletna stran in potem ostaneš na tej strani, graš samo dol in ob strani boš videla-možnost informativnega izračuna porodniškega nadomestila in otroškega dodatka. Upam, da sem ti pomagala, če pa boš še kaj hotela izvedet, pa vprašaj bom pomagala če bom le znala.

Hvala, sem našla.

New Report

Close