Najdi forum

odločba komisije

Pozdravljeni,

na Vas se obračam, ker sem v sila nezavidljivi situaciji: po mesecu dni bolniške zaradi problemov v nosečnosti: krvavitve, nizka lega plodu, bolečine v križu, težave s pritiskom ; zaradi krvavitev sem morala biti tudi v bolnici en teden; je ginekolog dal predlog za podaljšanje, os. zdravnik pa predlog komisiji in le-ta je predlog zavrnila.

Še preden sem dobila odgovor Komisije sem bila pri os. zdravniku, ker sem dobila gripo (visoka vročina, prehlad, boleče grlo…), čez 2 dni pa dobim negativen odgovor komisije in odločbo, da se mi čez 2 dni zaključi bolniška. Osebni zdravnik mi je nato odprl nov bolniški list zaradi gripe, pritožbe na odločbo komisije pa ni hotel pisati, ker nisem imela možnosti priti do ginekologa (ki bi izdal dopolnjeno mnenje – izvid), ki je bil na dopustu dober teden dni. Ko sem še bila na bolniški zaradi gripe, sem končno prišla spet do ginekologa, ki pa mi je ponovno odprl bolniško zaradi zgoraj opisanih težav.

Glede na zgoraj opisano situacijo (upam, da je razumljiva) si lahko samo predstavljate kakšna je bila reakcija delodajalca, šef je dobesedno ponorel, me obtožil, da simuliram, da sploh nisem bila upravičeno na bolniški in da naj pridem takoj delat, pa češ, da mi je gripa prišla ravno prav in da bo dal presoditi ali res imam gripo – do tega ni prišlo – a zanima me ali ima sploh to pravico???

Naslednje grožnje so sledile, ker ga je razjezil ginekolog, ki mi je dal ponovno bolniško, zaradi težav, na osnovi katerih me je komisija poslala delat. Grozi s pritožbo, kontrolo, pa da me bo poslal drugemu ginekologu, pa prijavil komisiji itd. Po mojem je najbolj jezen, ker bom še vedno na njegovih “plečih” , kot se je izrazil in da sem zanj kot mrtev kamen! Zdaj me pa je res strah in samo čakam, kaj bo naredil.

Naj povdarim, da če bi lahko delala, bi z velikim veseljem, res mi ni prijetno cele dneve ležati, a če moram, zato da bo moje dete zdravo bom.

Zato Vas vljudno prosim, da mi poveste, ali lahko uresniči svoje grožnje, kakšne so torej glede na situacijo njegove pravice in seveda moje.
Kako si lahko Komisija privošči in me glede na opisane težave da delat?!

Hvala za Vaš hiter odgovor.

Maja
(v 29 tednu nosečnosti)

Spoštovana Maja!

Vi upoštevajte navodila zdravnikov, za grožnje delodajalca pa se ne menite, saj so neutemeljene! Vi imate vašega izbranega ginekologa in delodajalec prav gotovo ne more zahtevati njegove zamenjave. Zoper odločitev komisije pa res lahko vloži pritožbo, ampak mislim, da bodo zdravniki stali pri svojih odločitvah. V zvezi z odločitvami komisije pa vam svetujem, da če se z njimi ne strinjate, se lahko zoper ta mnenja pritožite…

Lep pozdrav in mirno nosečnost vam želim,

Tanja Koderman

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC Povšetova 37 1000 Ljubljana Tel: 01/540 19 14 E-mail: [email protected] Odgovori PIc-a, so finančno podprti iz strani ZZZS-a.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close