Najdi forum

odkrušena enka

Spoštovani,

naš 15-mesečnik si je predvčerajšnjim pri padcu odlomil vogalček enke. Zobek se ne maje, na dotik ni boleč, otrok je dobrovoljen in normalno je. Po telefonu nam je bilo rečeno, da če otrok ni otečen, nima bolečin in normalno je, ga ni potrebno voziti na kontrolo.

Zdaj prosim še za Vaše cenjeno mnenje. Ali bo zobek normalno rasel naprej? Bodo zaradi tega kakšni problemi? Kaj se da storiti, če sploh kaj?

Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav!

Spoštovana zaskrbljena mama,

če z zobom ni težav, potem se kaj veliko res ne da narediti. Kako pa bo z zobkom vnaprej, pa je nemogoče napovedati in tudi narediti se ne da nič. Glede na otrokovo starost ob poškodbi in na to, da se je zobek le okrušil, drugih posledic pa ni bilo, je dokaj verjetno, da se stalni naslednik, ki je še visoko v kosti, pri tem ni poškodoval.

Pozdravljeni mojemu sinu staremu 2 leti se je včeraj zvečer pri padcu odlomil del zgornje desne enkice, danes smo bili pri dežurnem mladinskem zobozdravniku in je rekel da se ne da del zobka rekonstruirati oz da se v dani situaciji ne da nič rešit. Mene pa vseeno razjeda črv in mislim, da se nekaj pa le da. Prosim povejte kakšne so možnosti a se da del zob nekako zalit. Ne bi rada da bi imel težave pri izgovorjavi in da ne izgledal kot škrba do 7 leta. Za zobke redno skrbimo.

Prosim za kakršno koli upanje.

Spoštovana mira,

trenutno menim, da je fantek še premajhen, da bi lahko toliko časa sodeloval, da bi se zob dogradilo (sklepam po “mirnosti” moje dvoletnice:)). Če otroku manjka samo del enega zoba, ga to pri izgovorjavi zagotovo ne bo motilo, glede izgleda pa se zob še vedno lahko dogradi, ko bo fantek nekoliko starejši.

New Report

Close