Odklanjanje dojke
Pozdravljeni,
spet imam eno vprašanje:
zdi se mi, da moj dvomesečnik ne mara leve dojke. Naj najprej povem, da po nasvetu pediatrinje dojim vsak obrok iz ene dojke – in ne zaključujem na drugi, saj je pri prvem pregledu tehtal 1220 gramov več kot ob odhodu iz porodnišnice.
Skratka, ko pride na vrsto obrok iz leve dojke, se je prime in intenzivno je kvečjemu 4 minute. Potem se začne upirat (kar mi je bil vedno znak, da mora podreti kupčka), zato greva na ramo podirat kupčka. Ko ga podreva, mu hočem ponudit še, pa se upira – odriva, tepe, glavo zvija nazaj, če ga želim “prisilit” tako, da ga bolj stisnem k sebi, pa začne kričat. Če ga pa dam na desno stran, pa zagrabi in še malo vleče.
Na desni strani pa lahko vleče tudi 20 minut, če je tako.
Kaj bi to bilo, kako bi ga lahko pripravila, da bi jedel tudi z leve strani?
Naj omenim še to, da mi iz leve teče veliko bolje kot iz desne dojke – pravzaprav izgleda kot da bi odprla tuš… kar ima za posledico, da se mu na levi večkrat zaleti kot na desni. Je možno, da se je “boji”?
Hvala za odgovor!
Pozdravljena!
Prav ugotavljate! Očitno sedaj pri njem prevladuje potreba po sesanju pred potrebo po izdatni količini mleka. Ker mu desna dojka nudi večje zadovoljstvo, se zadovolji tudi potreba po sesanju, jo ima rajši. Predvidevam, da bo z rastjo zamenjal naklonjenost, posebno, če boste dojili dalj časa.
Da zaradi ponudbe in povpraševanja nebi mleko v levi dojki usihalo, si ga izbrizgujte pred dojenjem. Tako bi po predvidevanju malce omilili naval mleka, ki ga straši in bi se moral potruditi zanj.Izbrizgano mleko popijte pa kar Vi.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.