Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Odgovornost za nastalo škodo

Odgovornost za nastalo škodo

Pozdravljeni,zgodilo se mi je sledeče, imel sem avto parkiran na privat zemljišču ki ni v moji lasti in ne objekta lastnika z katerega mi je padel del strešnika na parkiran avto.Avto je zavarovan AO zavarovalno polico.Zanima me ali lahko terjam lastnika objekta za povračilo škode ker on zavrača odgovornost za nastalo škodo in trdi ker sem parkiral na privat zemljišču brez dovoljenja lastnika zemljišča naj si škodo krijem sam.

L.p. Tim

Pozdravljeni,

če bi kot lastnik imeli AK zavarovanje, bi se s potencialno odgovornostjo lastnika objekta ukvarjala zavarovalnica – tako pa žal ne.

Formalno vam seveda pripada odškodnina, vendar, bo potrebno dokazati tako obstoj dogodka, kot tudi odgovornost lastnika.

Gre povsem za civilno-pravni zahtevek – se pravi; v primeru, da se akterja ne uspeta dogovoriti, ostane zgolj civilna tožba (pa tudi ta je lahko sporna, glede na to, da gre lahko za zahtevek majhne vrednosti).

Lep pozdrav

Zavarovalnica Triglav

Zavarovalnica Triglav, d.d. http://www.triglav.si http://vsebovredu.triglav.si/ http://www.facebook.com/TriglavGroup http://www.twitter.com/TriglavGroup

New Report

Close