Najdi forum

odganjalec komarjev

pozdravljene. Zanima me ali je primerno uporabljati Bajgon odganjalec komarjev, tistega, ki ga priklopiš na elektriko in oddaja vonjave, ki odganjajo komarje, pri 5 mesečnem otroku. Ali je mogoče škodljivo? Škatlico z navodili sem že izgubila, zato ne vem. Če katera ve, bi lepo prosila za odgovor. Hvala lepa že vnaprej.

Živijo!

Ravno to sva z možem danes vprašala našo pediatrinjo in nama je svetovala, naj teh stvari ne uporabljamo (hči bo kmalu stara 9 mesecev). Prižgemo naj raje klimo (k sreči jo imamo), ki bo ubila več muh na en mah – hladila nas bo v vročih dneh, uravnavala vlago in ker bomo imeli zaprta okna, ne bomo imeli komarjev. Sliši se zanimivo, bomo videli, kako bo v resnici…

Ciao!

Pri na preganjamo komarje kar po domače – s sivko.

Pri nas smo na okno otroške sobe dali Tessino “montažno” mrežico, ki se da po potrebi tudi odstraniti. Enkrat na teden mu sobo pošpricam z Bio killom (zaradi mravljic) – tudi okoli okna, sicer pa hlapljivih zadev sama ne uporabljam, ker imam na sumu, da težje diham, ko so vklopljene (jih uporablja moja mama).
Tinkara

v Bayer Pharmi svetujejo uporabo Baygon Geniusa pri dojenčkih, vendar priporočajo:
da če je le mogoče, namestite aparat v vtičnico v bližini odprtega okna, vrata pa zaprite, da komarji ne priletijo iz drugih prostorov. Baygon naj bi vklopili že približno eno uro preden prinesete dojenčka v posteljo.
Zelo majhen dojenček naj tudi ne bi spal v neposredni bližini vklopljenega aparata.
Lp, S.

Jaz sem to zadevo dve uri pred spanjem priklopila,potem izklopila in temeljito prezračila sobo, pa je tudi delovalo.
Uporabljam tudi Biokill,menda je čisto vredu.

L.p.

Pozdravljen,

tudi pri nas doma imamo na oknih mreže proti mrčesu. Poleg tega smo tudi disciplinirani pri odpiranju/zapiranju ostalih oken in vrat. Brez kemičnih sredstev nam gre odlično. Za tak sistem smo navdušili že kar nekaj družin. Pa še ponoči imaš lahko odprto okno – res pa je, da če je okno ponočo odprto pri prižgani luči, v sobo vseeno pridejo zelo drobcene mušice – komarji pa sigurno ne.

LP

Lidija

Spostovana,
nikar ne uporabljaj hlapljivih stvari za otroka. Pri nas pri reviji Zdravje prodajamo ultrazvocni prenosni ali električni odganjalec komarjev, ki deluje na principu visokih frekvenc, ki (neslišo ljudem ) odganjajo komarje, dejujejo v premeru 3 metrov in iz lastnih izkušenj ti ga toplo priporočam. Vsaka aromatična snov lahko pri otročku povzroči hude stravi, od alergij, astme itd. Cena je 2.300 SIT.
Tel. 23 19 360, Lilijana

New Report

Close