odejica za dojenčka
Odvisno od volne ali prejice. Ponavadi piše na ovojčku klobčiča in jaz potem vzamem srednjo dimenzijo. Je pa odvisno še od tega ali pleteš “na trdo” ali bolj ohlapno. Če bolj na trdo vzemi debelejše, če bolj na ohlapno pa tanjše.
Upam da sem ti pomagala, je pa lepo da boš spletla odejico.
Jaz sem jo tudi (ker sem le tako mirovala ko sem bila noseča) in pikica se še sedaj včasih pokrije z njo ko ima že skoraj 16 mesecev. Je pa moja odejica kar velika 80x80cm.
Lepo pletenje ti želim, Janka
Hvala ti za tako hiter odgovor.
Včeraj sem začela plesti s pletilkam št. 3,5. Pa sem se malo ustrašila, da bo to pretanko za oddejico. Vzela sem volno, na kateri piše 3-3,5.
S kakšnimi pletilkami si pa ti pletla oddejico 80×80?
Še enkrat hvala.
P.s. Zanima me, če se dobim na internetu kakšna stran z navodili oz. s skicami za pletenje.
Nuša
Mislim da sem jaz pletla tudi s 3,5, sem imela pa kar tanko volno in sem pletla pač iz dveh nitk.
Jaz sem odejico naredila tako, da sem pletla najprej cca 5cm v riževem vzorcu (ena leva ena desna, v naslednji vrsti obrneš), po 5cm sem začela šahovnico (kvadratki cca 5x5cm) – en kvadratek gladke desne, drug rižev vzorec, na drugi strani so pač gladke leve in rižev vzorec. Na obeh skrajnih koncih sem pa pletla v riževem vzorcu, tako da dobiš kot nekakšen okvir in pa seveda tudi zaključiš v takem vzorcu. Na koncu lahko še malo obkvačkaš rob, če znaš, ali pa obrobiš s svilenim trakom. Jaz nisem ne eno ne drugo, ker je bil rob res lep.
Lahko pa delaš tudi šahovnico iz levih in desnih, ali pa v kvadratek levih vpleteš še kitko. Jaz idej imam dosti, tako da me lahko tudi pokličeš.
Pošlji sporočilo na e-mail: [email protected]
Lep pozdrav, Janka
Tudi copatke znam naredit, ni tko komplicirano, ampak to bi ti pa morala pokazat. So pa res cort.
Oglasi se na meil: [email protected]
Janka
poskusi še na tega: [email protected]