odebelina pod penisom
Pozdravljeni. mam problem in sicer: na penisu spodaj na levi strani mam odebelino, zgledat kot odebeljene žila in zgleda kot da mi penis vleklo na levo stran, zato mam tud vedno ukrivljeniga na levo v erekciji in tudi ko ni, opazil sem tud da leva moda je malo bolj rjava kot desna(nevem če je kaj povezano s tem) drugače, me ne boli, ne ovira pri spolnem odnosu, in se nič ne spreminjam čist nič, edino včasih(redko) me včasih malo zasrbi tam ko je odebelina. zanima me kaj bi bilo to, ali je nevarno, bolezen,poškodba pri spolnem odnosu,karkoli ali mogoče vzrok večkratnega samozadovoljevanja..?? skrbi me, po drugi strani me pa ne ovira če le ni nevarno, mam že pa skor kako leto.
Hvala
Spoštovani!
Da bi bilo to kar opisujete vzrok samozadovoljevanja, ni verjetno, je pa res, da ljudje med samozadovoljevanjem počnejo marsikaj in se včasih tudi poškodujejo.
Če vas sprememba ne moti in ne ovira pri spolnem odnosu, potem najbrž ni nevarna in se ne bo naredilo nič.
Vseeno pa je prav, da jo pokažete zdravniku ali urologu, da se ugotovi, da ne gre slučajno za bezgavko ob penisu (ali je zatrdlina res na penisu samem?). “Tik ob penisu” – ingvinalno se lahko razvije v bezgavkah kakšna druga resna bolezen, ki zahteva nujno ukrepanje in včasih takega bolnika zmotno pošljejo k urologu.
Če pa je stvar v/na samem penisu, je malo verjetno, da je nevarna ali da bi jo bilo smiselno odstranjevati ali karkoli početi z njo. Vendar lahko to reče samo zdravnik potem, ko jo je pregledal in pretipal. Pa še v tem primeru, če se bo kakorkoli spreminjala, boste pač šli to ponovno pokazat.
Lepo pozdravljeni!
Pozdravljeni še enkrat.
zatrdlina je spodaj na levi strani na korenu penisa in penis vedno stoji na levo stran, je možno to
peyronijeva bolezen?? levo modo je vedno zelo dol spuščeno, veliko bolj od desnega, kot sem reko me ne boli in se nič ne spreminja. vidno je le ukrivljenost,zatrdlina, in spučeno modo. zanima me ali je možno peyronijeva bolezen in če ne pozdravim tega če se lahko pojavijo kakšne težave.
hvala.
Lp
Spoštovani!
Če gre za zatrdlino v ovojnici kavernoznega telesa – tuniki albuginei, kot ji pravimo, bi lahko šlo tudi za Peyronijevo bolezen. Ta se običajno pojavlja pri starejših. Če ne boli in penisa ne ukrivi toliko, da bi ne bil mogoč spolni odnos (je tako kriv, da se ne more v nožnico), potem je načeloma ne zdravimo.
Sicer pa tega ni moč ugotoviti preko interneta. Če vas skrbi, kaj je s penisom, pojdite k urologu, ki ga bo pretipal in vam svetoval, ali je kaj pomembnega ali ne. Prav bi bilo, da še prej opravite ultrazvok penisa in k urologu že pridete z izvidom. Zelo dober UZ penisa opravljajo na Inštitutu za radiologijo na UKC v Ljubljani. Če bo UZ izvid napisal, da ni nič, potem najbrž ni nič.
Lepo pozdravljeni!