Najdi forum

odduh na kanalizaciji

Čemu služi odduh nad WCjem?

Da ne pride do podtlaka, ki bi vodo potegnil iz sifonov, zaradi česar bi prihajalo do neprijetnega vonja iz kanalizacije.

jaz sem mislil da je odduh zaradi tega da pri potegu vode na wcju ne pride do nadtlaka ki onemogoči da bi zadevo odplaknilo v vertikalo

Namreč mi na školjko nimamo vezanega nobenega sifona posebej-školjka ima lasten sifon. Povezana je le v vertikalo ki gre v prepad pod hišo. Če primerjam našo školjko z drugimi, je naša precej bolj nepogoltna, zato se večkrat zamaši. Zamenjali smo nešteto školjk.
Po novem smo nekaj dni priklopljeni na kanalizacijo in školjka še manj nerada pogoltne. Mogoče je vzrok da zadnje čase več jem, ali pa je kaj z nadtlakom iz moje teorije.

Hmm, odtočne cevi pa imajo SEVEDA padec in niso slučajno napačno vgrajene?
A kako boš to vedel?
Odmontiraj školjko in v odtok natoči vodo. Če je čez nekaj časa poln, si našel napako.

To da več ješ zadnje čase vpliva na holesterol. Na goltanje školjke nikakor. Še sanja se ti ne, kaj lahko dobra školjka pogoltne. In koliko.

Kaj misliš zakaj je v načrtih za hišo vedno narisan oduh za WC školjko? Odgovor jr preprost – zato, ker mora biti.

Padec do vertikale bi moral biti vredu ker so to montirali vodovodarji. Naslednjič ko menjamo školjko bom zraven in pogledal če voda ostaja.

Preveril sem kako gre povezava in se školjka res priklopi samostojno na vertikalo oziroma vmes ni nobenega sifona ali umivalnika. Na tak način je v pritličju in v nadstropju. Odduha tudi ni.
Lahko dobim argument zakaj mora biti odduh?
(Načrtov za kanalizacijo nimamo. Hiša je bila zgrajena pred 40 leti)

Naslednje sicer ne spada direktno k zadevi ampak bom vseeno omenil:
Ko je šla vertikala v prepad pod hišo (do mesec dni nazaj. sedaj je vezano na javno kanalizacijo) je v kopalnici nadstopja občasno-enkrat ali dvakrat na mesec v kopalnici smrdelo iz kanalizacije. Kaj je vzrok temu nismo pogruntali.
Sedaj ko je vezano na javno zaenkrat še ni smrdelo. Malo bo še potrebno počakat da vidimo če bo tako ostalo.

Sem ga dal.

WC školjka je že sama po sebi (tudi) sifon.
V tistem prekatu, kjer stoji voda je sifon, ki preprečuje vonj iz kanalizacije.
In brez zračnika lahko padec vode s sabo potegne še vodo, ki bi naj ostala v tistem sifonu.

Pri našem WCju se ne zgodi da bi potegnilo vso vodo. Zgodi se edino takrat ko se školjka zamaši in potem zadevo naenkrat z zaletom posrka…

New Report

Close