Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Motnje hranjenja Oddelek za motnje hranjenja v Lj

Oddelek za motnje hranjenja v Lj

Ali je kdo bil na Oddelku za motnje hranjenja na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje v Ljubljani in mi lahko posreduje svoje izkušnje?

čao Monika,

jaz sem bila tam sam enkrat, ko sem se šla vpisat na čakalno listo.ali greš tudi ti v bolnico, jaz bom morala še dva meseca čakat da pridem na vrsto, ker je taka gužva.ali imaš kake probleme s hrano?
oglasi se še kaj

lep dan ti želim,

ana

jaz zem bila na oddelku za adolscentno psihiatrijo v isti stavbi zaradi poskusov samomora,bulimije in depresij.je precej odprt oddelek, ce ne zelis ostati,te spustijo domov,isto je tudi na oddelku za motnje hranjenja.vsak dan imas dopoldan razne delavnice(psihodrama,terapevtske skupine-velike,male,risanje,…) skozi katere ugotavljajo kako se vidis sam,kako te vidijo drugi,kako mislis,… popoldan imas lahko proste izhode,enkrat je tudi delavnica za starse,;imajo soc.delavko, ki ti pomaga pri soli-istocasno lahko se tam ucis,ona pa se dogovori za datume pisanja in to.precej vse prosto in to.dobis veliko prijateljev,tako da ti ni nikoli dolgcas.cez vikende gres domov, razen prvi teden,ko te cez vikend premestijo na php.tako nekako je bilo pri nam,mislm pa da je na oddelku za motnje hranjenja nekako podobno,samo da dajo pri vam se veliko odpravka s hrano, pazijo da redno jeste obroke,mislim da celo same kuhajo, pri nam smo pa jedli ce smo hotli, drugace smo pa lahko tudi stradali.tega vecinoma sploh niso opazili.
jaz mislm da je na teh oddelkih sicer vredu,da se pozdravis in vse to, ampak useen men ni bilo vsec, ker so z mano obravnavali skoraj tako kot z norcem, meni se pa ne zdi da sem nora, ce sm si pac zelela umreti…

Hvala za vašo izkušnjo,
seveda ne gre nobeno norost, tako depresija, katere simptomi so lahko tudi želje po smrti kot motnje hranjenja so motnje, ki jih danes znamo zdraviti. Zato je tako pomembno najti dobro strokovno pomoč čimprej.

Marija Anderluh

New Report

Close