ODDAMO PSIČKO
Ana, počasi!
Če kdo vpraša, zakaj se psička oddaja, še ne pomeni, da bo neglede na odgovor popljuval potem vse po spisku. Če se že odločaš posvojiti odraslega psa, pa zelo pomaga, če veš, zakaj odhaja iz tega doma. Informacije lahko potem koristijo obema – novemu posvojitelju in s tem seveda psu/psički. Je pa res, da vedno ne izveš pravega razloga in si ga potem prisiljen spoznaš sam.
Eventuelno nadaljnje pljuvanje je odvisno od posameznika, zato ne posplošuj.
Sicer pa tudi mene zanima, zakaj išče psička nov dom.
Lp, Katarina
dragi moji,
lahko mislite da smo zmaji ali kako drugače…. ampak oba z možem sva odraščala s psom, mož celo z dvema…. in tudi vsi mi, vključno z sinom in hčero smo veliki ljubitelji psov. Vmes smo tudi dobili še peto članico družine, pri katerih se je začela pojavljati občutljivost na živalsko dlako. In tako smo žal prisiljeni jo oddati pa čeprav z zelo težkim srcem in kjub nenehnem jokanju najine starejše hči…
Ker pa živimo v bloku, je tako še težje preprečiti stik in ravno zato ji želimo najti dom, kjer jo bodo imeli enako radi kot jo imamo mi, jo bodo razvajali enako kot mi ter se počutila varno in na toplem, kajti navajena je stanovanja in ne zunanje kletke.
kar se naše psičke tiče, se mi srce trga, ko jo moramo žal oddati… ona sama je zelo prikupna, brez problemov do drugih psov, vožnjo na dolge razdalje dobro prenaša, saj hodi z nami vsepovsod – tudi na morje….na izlete…., kadar je sama doma, v času najine službe, pogosto spi, opazuje skozi okno, ponavadi ji damo nekaj za gristi, zelo rada ima penaste igrače, plastiko, pa tudi kakšni copati so ji pri srcu. Rada ima veliko nežnosti, da jo božamo, spi na najini postelji, saj sem jo sama tako razvadila, ter je tako fajn ko se ti zvije čisto k tebi.
Kar se hrane tiče, je tako kot ji paše, enkrat vse drugič skoraj nič. Poskrbljeno je da ima vedno na razpolago poleg sveže vode in rednih obrokov, ki bi jih imela ona kar ves čas, še vedno tudi brikete….
Skratka psička, prava za družine in stanovanje…
Mammy26, bi morda še malo počakali, mogoče se bo situacija izboljšala? Nekateri postanejo imuni na alergene, živ dokaz je moj oče, ki ima alergijsko astmo, doma pa imamo kunčka in kužka (posvojili smo ga pred 1 tednom), na začetku je imel probleme, ampak se je navadil, le vsake toliko ga stisne. Upam, da se oglasi še kdo, ki ima več izkušenj s tem in vam bo znal še kaj svetovati.
Glede navadnega sesalca – imejte vsaj HEPA filter, ki zadržuje alergene itd. in jih ne vrača nazaj v ozračje.
Ne gre za alergijo na dlako, pač pa za raznorazne smetke, ki se zadržujejo v pasji dlaki. Te smetke se lahko zadržujejo tudi v tepihih, za pršice pa že itak veste, da so v posteljnini, kavčih itd.
Glede na to, da je psička katkodlaka ne bi smelo biti večjih problemov. Na forumu sodeluje tudi ena punca, ki ima hudo alergijo, vendar ima 2 kratkodlaka psa in nima nikakršnih problemov.
mammy26, ste mogoce to psicko vzeli preko drustva. Me namrec zelo spominja na eno crno kepico……
Ce se boste odlocili, da jo obdrzite, vam bo mogoce v pomoc tudi nasvet glede alergije. Psicko vsak dan skrtacite in pogladite z vlazno viledo (tako odstranite prah, ki se nabira na dlaki). Sesalec bi bilo res pametno zamenjati za tistega z vodo. Ker vecina psick dobi po sterilizaciji precej drugacno dlako (mehkejso, ki ne odpada toliko) bi bilo dobro razmisliti tudi o tem.
Sama imam alergijo (nikoli testirano) na macjo dlako in na dolocene pse, pa tudi na glodalce, pa papagaje, pa cvetni prah….. Tezave imam predvsem spomladi. Imam sreco, da mi dlaka mojih psov ne dela tezav, cetudi vsem zelo odpada. Imam cincilo, ki mi zleze celo na glavo, morskega prasicka, ki se rad crklja v narocju in trenutno tri papagaje, ki jim vse leto odpada perje. Ugotovila sem, da ce redno cistim (samo z vroco vodo!) kletke, posodice in podobno, z nobeno od zivali ni problem ziveti. Mogoce bo tudi vam uspelo!
Ce boste psicko se vedno zeleli oddati vam lahko objavim oglas v slovenskih novicah. lp