oddam mopsa
imamo skoraj štiriletnega mopsa, ki mu zaradi predvidene selitve želimo poiskati nov prijeten dom. pes ima rodovnik in ima zelo družaben značaj. vajen je življenja v stanovanju, družbe in precej dnevnih sprehodov. če menite, da potrebujete takšnega družabnika ali poznate koga, ki bi ga želel sprejeti k sebi in zanj kar se da lepo skrbeti, pišite na mail.
Glede na to, da ima pes rodovnik, ste o tem obvestili vzreditelje?
Drugace pa res….kaj ste sploh kaj pomislili preden ste kupili psa….ste pomislili na vse mozne nacine , na selitev ali ste ga kupili samo zaradi trenutnega navdusenja, ostalo pa vam je dol visel , bomo ze neki….?? Sigurno bo pa psu vecji stres menjava lastnikov kot pa sprememba okolja oz selitev.
Tole mi je napisala Christina, ki se s svojim psom seli v VB:
“Karantena ni več potrebna (ker v tem primeru ga sploh ne bi vzela). Na srečo smo sedaj na listi PETSa(The Pet Travel Scheme), ki nam dovoljuje vztop živali, seveda pa morajo biti opravljeni krvni testi.
To je še o.k., najbolj mi je bedno tisto z zajedalci. Vsaj 24 ur prej in ne več kot 48 ur prej mora biti pregledan za vse zajedalce in potrjeno s strani veterinarja…. tako da je treba prav izračunati in glede na to planirati svoj odhod z doma…”
Krvni testi so testi titer za steklino. lp
To ali bo nekdo obdrzal psa ali ne je cisto njegova osebna odlocitev.
Ce se odloci, da psa ne bo obdrzal in ga zato nekje priveze za stop znak, spusti v gozd, vrze v vodo.. ja, that’s where you come in.
AMPAK, ce nekdo lepo kulturno vprasa, ce bi kdo vzel njegova psa, ker ga sam ne zeli vec obdrzati..hja, potem mu lahko cestitamo za odgovorno dejanje. (aja, v to skupino ne spadajo zmesane babnice, ki tu na forumu odpirajo teme v stilu: vzemite nasega kuza, ce ne gre cez dni pod inekcijo…)
Moj point: saj lepo da se skrbi za zivali in vse to, ampak res je dobro malo premislit, preden zacnemo koga obsojat.
…se pa cez eno leto, ko je cas spet primeren drugega psa nabavi in potem, ko zivljenje prinese kaj nepricakovanega se ga pac silom prilike odda pa cez tri leta je spet zivljenje dolgocasno in novi kuza pride k hisi, ki se nato spet oddaja, ker se je nekaj ustulilo v dolgocasen prosti cas in tako dalje in dalje in dalje…Slovenija postaja napredna Amerika, preseravanje ne pozna meja…
Malo crnega humorja: kdor zeli imeti psa za kratek cas, naj si ga kupi v Celju.
k sreči smo našli kompromisno rešitev in zagotovili varstvo za psa za čas naše odsotnosti. situacija namreč ni tako enostavna, kot so domnevali tisti, ki so odgovarjali na moj post. ker pa se ne čutim dolžna pojasnevati svoje osebne situacije pred tistimi, ki obtožujejo brez dokazov, bom razlago prihranila le za punco, ki je odgovorila na to, kar sprašujem.