Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Oddaja Skrbimo za zdravje na VTV

Oddaja Skrbimo za zdravje na VTV

Člani celjske skupine so sodelovali na snemanju izobraževalne oddaje Skrbimo za zdravje, z naslovom – “Kaj je fibromialgija“, v produkciji VTV ( Velenjske TV ). V intervjuju je sodeloval tudi dr. Sinožič, spec. int. med. z Revmatološkega odd. SB Celje. Oddaja bo predvajana v četrtek, 28.4.2010 ob 20;00 in bo trajala 60 minut! Ponovitev bo v petek, 30.4.10 ob 11:50.
Priporočamo ogled!

Posnetek oddaje si lahko ogledate tukaj: .

Čestitke našim Štajercem za super oddajo!

Veronika

Pozdravljeni.

Sem ena izmed bolnic z večletno diagnozo fibromialgija. Na računalniku sem si ogledala oddajo Skrbimo za zdravje z naslovom Kaj je fibromialgija. Predvsem sem prisluhnila dr.interne med.revmatologu. Med drugim je tudi povedal, da sedaj zdravijo fibromialgijo tudi nevrologi ne samo revmatologi.
Sprašujem se, zakaj tukaj ne vključijo tudi specialiste infektologe in ugotovijo najprej, kateri virus ali bakterija pride v telo in ga imunski sistem ne more uničit. Kot laik primerjam okužbo s herpes virusom. Ko pride v telo, ga imunski sistem ne more uničiti in je naš podnajemnik v telesu. Izbruhne potem ob določenih trenutkih, kot je stres, pretirano sončenje, vročina itd. Podobno je, kot smo slišali, tud s fibromialgijo. Vendar ta kronična bolezen (fibromialgija) je hujša od prebolelega herpesa. Zdravnik je povedal, da fibromialgijo povzroči marsikaj, kot np.tudi stres, poškodba, neka travma, neka druga okužba, ind., zato sem dala to primerjavo, ker sumim, da je tudi pri fibromialgiji v ozadju okužba.Tudi v literaturi sem prebrala, da je fibromialgija posledica infekcije v telesu, ki prizadene centralni živčni sistem. To pa je v možganih in hrbtenjači. Ko razmišljam kot laik dalje, pridem do spoznanja, da imam spremembe v celicah in porušen celotni kemični proces delovanja celega telesa. Zaradi sprememb v celicah je prišlo do hudih in manj hudih bolezni celotnega telesa. Zato pa bolniki tavamo od specialista do specialista in ko so izključeni drugi dejavniki, nam potem postavijo diagnozo fibromialgija. Po poslušanju te oddaje sem še bolj prepričana, da fibromialgijo povzroča nek mikroorganizem.
Lep pozdrav.

New Report

Close