Oddaja prevetjeno. Ali puncija res pod lokalno anastezijo?
Pozdravljene!
Jaz sem šele ‘na začetku’ in čakam, kdaj bom poštico dobila. No, čakam že od maja na GK LJ. Pa nič…..
Skrbi me tole: na oddaji Preverjeno sem zasledila, da se punkcija dela v lokalni anasteziji. ali je to res, ali ima katera kakšne druge izkušnje. Ali se res dela ‘na živo’.
Ali se zdravnik odloči za vsako posebej, ali kakor težiš….
Izkušnje zaželjene….Upam, da ne boli preveč.
LP,
Nika
Svetujem ti,da vprašaš dr.Pušenjaka na njegovem forumu,ker so tukaj mnenja zelo različna.
Osebno mislim,da tista injekcija,ki ti jo dajo v nožnično steno,ni prava anastezija,saj ne seže do jajčnikov.Ko sem bila dobro psihično pripravljena in umirjena je bila tudi bolečina precej manjša.Če želiš pa dobiš pred posegom injekcijo ketonala v tazadnjo ( v zadnjih treh poskusih sem jo odklonila,ker no bilo bistvene razlike).
V zadnjem poskusu sem imela punkcijo pri dr. Rešu in te injekcije v nožnico (takoimenovane lokalne anastezije) nisem dobila in ti lahko zagotovim,da bolečine niso bile nič večje kot na kliiniki,ko sem jo dobila.
Sicer pa upam,da te nisem prestrašila,bolečino se da potrpeti pa še dolgo ne traja.Srečno!
LP katja
Meni so opravili punkcijo brez kakršnekoli protibolečinske injekcije (takrat sploh nisem vedela, da jo drugje dajejo) in ti lahko zagotovim, da je sicer postopek najbolj boleč od vseh v celem postopku, ampak se da preživet. Je pa res, da je za vsako žensko bolečina drugačna: nekatere je skorajda ne čutijo, druge bi pa lahko iz kože skočile. Mislim pa, da je veliko odvisno od tega, kako se psihično pripraviš na to. Čimbolj se skušaj sprostiti. Nakopičen strah prav gotovo povečuje bolečino, zatorej se čimmanj obremenjuj vnaprej! Ko bo tvoj čas, ti bodo že povedali kako in kaj. Navsezadnje se tistih nekaj minut da potrpeti. Torej – ne se sekirat vnaprej in srečno!