Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Oddaja o homeopatiji na RTV SLO 3

Oddaja o homeopatiji na RTV SLO 3

Spoštovani obiskovalci foruma,
v okviru oddaje Slovenci Evropejci na RTV SLO 3 je bil v petek, 6.9. ob 20.45 uri, govor o homeopatiji, njenem stanju pri nas in kako je urejena drugod po Evropi. Oddaja je tekla v živo, gledalci so lahko poklicali v studio, oddajo je vodila ga. Mojca Mavec, gost v oddaji pa je bila poleg evropskega poslanca g. Lojzeta Peterleta tudi moja malenkost.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Končno dober novinarski prispevek o homeopatiji ter pogovor v studiu. Če ste oddajo zamudili, priporočam ogled na povezavi: http://ava.rtvslo.si/predvajaj/homeopatsko-zdravljenje/ava2.174237423/

Pozdravljeni,

poslušala sem oddajo in čisto na koncu komentirate, da sami prehladov s homeopatijo niti ne zdravite. Kaj bi potem svetovali pacientu (recimo tudi vašemu), kako naj se loti prehlada, pa da pri tem ni bi izrabljal klasične medicine (recimo antibiotikov, če rečemo, da gre za npr. angino, ali pa virozo z vročino, npr. tablete proti bolečinam, pastile za grlo z ogromno kemikalijami neznanih besed… )…

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
akutne bolezni lahko razdelimo na blažje in hujše. Blažje (npr. klasični prehladi, konjunktivitisi, grloboli, viroze), ponavadi ne potrebujejo nikakršnega zdravljenja, le človek mora kakšen dan ali dva izdatneje počivati, tudi bolniški stalež ni nujen. Tovrstnih težav ne zdravim, nujno pa se je držati počitka, skrbimo za dovolj pijače in kvalitetno prehrano, prezračene prostore, lokalno gretje in ostale nefarmakološke ukrepe.

Če je akutno obolenje hujše, bodisi virusno bodisi bakterijsko, zahteva zdravljenje. Pri mojih pacientih vedno poskusimo najprej z individualno izbranim homeopatskim zdravilom, glede na akutno sliko bolezni. Če je pravilno izbrano, se bolezen umiri in mine hitreje od kateregakoli zdravila konvencionalne medicine. Če zdravilo ni pravilno izbrano (pogosto je pravilna izbira akutnega zdravila zelo trd oreh tudi za zelo izkušene homeopate), ne deluje in tako se zgodi, da moramo poseči po kemičnih zdravilih.

Akutni predpis je težak in sam bi ga zaupal samo profesionalcu oz. zdravniku homeopatu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close