Najdi forum

Od začetka z njo problemi…

Ne, niso nesposobni. Sicer sta oba v pokoju ze in imata toliko vec casa doma za druge stvari. Tudi nerganje in sikanje. Sej vem. Sej nihce ni popoln. Tudi jaz ne. Ampak nekaterih stvari si clovek ne bi smel dovoliti.
Vsi smo odrasli in odgovorni. Enkrat ko si polnoleten, ko dobis sluzbo, ko dobis placo.. Je tako?
To je isto kot bi jaz zdaj prisla v hiso starsev mojega fanta in nic ne placevala, pa se se pritozevala kako se njegovi starsi pritozujeo kako jaz nic ne placam. Pa puscam umazanijo vsepovsod.
Ampak vidis, sto ljudi, sto cudi. Enim je to celo normalno. Meni ni.
Se strinjam da bi moji starsi morali postaviti pravila. Saj sem jima jaz veckrat to rekla, pa stric ko je prisel na obisk in videl kaj se dogaja. Ampak ne… Oce je veckrat popizdil ampak nic ni zaleglo.
Tudi on je bil za, ampak onadva pravita da bosta kmalu sla in da ni potrebe.. ampak se vlece ze 2 leti in pol.

Prav, za polovico napisanega se pokesam. Ni tako, kot sem najprej razumela. Še zmeraj se pa lažje postavim v kožo snahe kot ostalih stanovalcev. In spet … zdaj izpostavljaš, da so z njo problemi, potem pa se pokaže, da sta onadva vzela kredit za luksuz, da onadva ne plačujeta za stroške, da se onadva ne spokata iz hiše. Zakaj nisi naslovila teme “Z njima so problemi”? Zakaj “z njo”?

Ženska je nesrečna in zoprna. Kaj je bilo prej, mi težko rečemo. Obstaja precej velika možnost, da se bo prej ali slej odselila, bratec bo ostal z mamico in atijem, žlice bojo na svojem mestu, nečaki pri vas vsako sredo in vsak drugi vikend. Bo šlo?

Mimogrede – kdo pa pospravlja za otroki?

Haha, “naj oče in mama”. Kakšen nasvet avtorici je to? Oče in mama bi že zdavnaj, če bi imela interes. Razen tega pa vlaganje v tujo nepremičnino potegne razne grde stvari za sabo. Plus lahko se zgodi, da se jih v tem primeru nikoli ne bojo znebili. Zdaj je pa vprašanje, kaj ti starši hočejo. Občutek mi pravi, da bi radi eno veliko srečno družinico, kjer živijo tri generacije pod isto streho, vsi znajo potrpet (no, predvsem tamlada) in vsi se imajo radi. Bi rekla, da so verjetno eni tistih, ki se rajši stokrat ugriznejo v jezik, kot da bi se komu zamerili, ampak ne – mama očitno nima zadržkov, da ne bi težila.

Sicer se mi je pa porodilo še eno vprašanje: kje so pa starši od staršev, če so še živi, in zakaj niso še oni del tega velikega srečnega gospodinjstva? A so kdaj bili?

Haha, “naj oče in mama”. Kakšen nasvet avtorici je to? Oče in mama bi že zdavnaj, če bi imela interes. Razen tega pa vlaganje v tujo nepremičnino potegne razne grde stvari za sabo. Plus lahko se zgodi, da se jih v tem primeru nikoli ne bojo znebili. Zdaj je pa vprašanje, kaj ti starši hočejo. Občutek mi pravi, da bi radi eno veliko srečno družinico, kjer živijo tri generacije pod isto streho, vsi znajo potrpet (no, predvsem tamlada) in vsi se imajo radi. Bi rekla, da so verjetno eni tistih, ki se rajši stokrat ugriznejo v jezik, kot da bi se komu zamerili, ampak ne – mama očitno nima zadržkov, da ne bi težila.

Sicer se mi je pa porodilo še eno vprašanje: kje so pa starši od staršev, če so še živi, in zakaj niso še oni del tega velikega srečnega gospodinjstva? A so kdaj bili?
[/quote]

Mogoce pa zato ker je ona trenutno najbolj povodljiva za vsak prepir. Ce ti nekdo zatezi, ne gres nad njim pa se dret histericno. Pac sej moja mama tudi meni tezi, pa se ne kregam z njo ker vem da nima smisla in ne bo nic spremenilo. Samo skregam se lahko z njo.
A si prebrala tudi to da otoke izkorisca za vse to? Ce se s kom skrega in ce ima slab dan, otrok nihce ne vidi ta dan.
Ona je hotela auto na lizing, kredit sta pa dvignla da lahko izplacata dolg, al kaj sta imela. Ne vem, ni vazno.
Za otroci vsi pospravljamo. Cisto vsi.
Babica po mami zivi v tujini, od oceta starsi so pa ze pokojni.

[/quote]

Aja pa to, sej res.. Ni v stiku in tudi pogovarja se ne z nikomer iz nase druzine. Torej, mozeve familije.
Ko pride katera od maminih sester na obisk, ali moja sestricna, je ni da bi pozdravila. Izogiba se in tudi sama je rekla da naj otroci ne hodijo tam ko so obiski. Lepo a ne

Zdi se mi da na vsak nacin skusas najr gresnega kozla, ki bi nosil vso patologijo vase dinamike. Ne gre to tako. VSI prispevate k druzinsko dinamiki in kot je ena napisala cisto na koncu, tako vedenje samo ustvarja nasprotne tabore: mi-oni oz. mi -ona, pri čemer so oni oz. ona tujek, nezazelen. Na tak nacin je potem pricakovano, da je “ona” nenehno v poziciji tistega ki se branj, ce ste ostalo agresorji. Zdi se mi, da noces videt sirse slike.

Kaj ima odrasla zenska za tezit drugi odrasli zenski? Recimo glede pospravljanja posode? Odrasli naj bi se znali kulturno dogovorit za pravila obnasanja in se v primwru keatkih stukov znati pomenit. Tezenje ni nek konstruktiven pristop. Kot tudi ne sikanje nazaj. Ce tebi mama “tezi”, je to ena stvar, druga relacija pa je tasca-snaha. To da si ti tiho, da bommir v bajti, ne mores pricakovat od drugih, da bodo isto reagirali.

Mislim da je tu najvecji problem pomanjkanje meja med svemi vami. Zivite skupaj in se obnasate kot family, kjer ima vsak svojo vlogo, mama “tezi”, ata de najbrz distancira od vsega in potiho godrnja, bratje in sestre pa se med sabo bovkate, tozarite in vmes kdo kaksno igraco razbije. Na koncu pa se cesnjica na torti: vsi izrabljate otroka da nagate drugemu. Tvoja necaka vzgajata njegova starsa, torej tvoj brat in njegova punca, onadva imata so odgovornost nad vzgojo, ce je nekaj ne, je ne in se to spostuje, ne pa vrika v vzgojo. Ostali predstavljate sirse druzinsko okolje za otroka. Nekdo se bo moral zacet odraslo vest. Ker si ti pisala tu gor, lahko ti kaj spremenis (pri svojem obnasanju do njih), ker si to dinamiko ozavestila.

Lahko se pa se naprej puntas, jamras in kazes na druge.

[/quote]

Ker se tukaj gor nista oglasila oče in mama, je največ, kar lahko napišem, nasvet avtorici, naj to predlaga staršem, ker se meni osebno to ne zdi neumno in ker je avtorica vprašala za naše mnenje, nasvete.
Kolikor jaz berem, staršem ni ravno po godu, da je brat z družino pri njih in si nista želela igrati velike italijanske družine s štirimi generacijami. Je pa res, da nisem muha na zidu v njihovi kuhinji – očitno ti si – da bi to vedela stoprocentno. Jaz se opiram zgolj in samo na to, kar je napisala avtorica, in to je, da vidi, da staršem ni okej. To je lahko res samo v njeni glavi, mogoče pa tudi ni – jaz zastopam mnenje, da ni in da situacijo vidi pravilno.

Ta ata in mama nista ne prva ne zadnja, ki ne upata svojim otrokom povedati, kar jim gre, in jim postaviti meje. Tega je veliko. Osebno poznam primer, da sta stara dva prodala hišo, ker je bil to edini način, da se rešita zajedalskih otrok. Sami od sebe se niso hoteli spokati, ko sta prodala hišo, pa enostavno niso imeli druge izbire. In če misliš, da je enostavno vreči nekoga iz svoje nepremičnine, se motiš. Sploh pa v Sloveniji, ker verjetno polovica že zdavnaj odraslih ljudi živi pri svojih starših in je to zelo normalno, celo zgražanja vredno je, če morajo ta mladi plačevati najemnino, ko je pa mansarda fraj.

Pozdravljeni,

Glede na to kar ste zapisali, vam priporočam, da poskušate vsem konfliktom s strani snahe ubežati in to čim dlje. Brata pa tudi razumem, to je le njegova žena in mama njegovih otrok in verjetno situacijo doživlja nekoliko drugače kot vi.

Dejali ste 100 ljudi 100 čudi. In strinjam se z vami, neke osnove pa vseeno veljajo. Pa vendar boste morali sprejeti dejstvo, da te osnove za vse ne veljajo in tudi zelo verjetno nikoli ne bodo veljale.

ohjoj vi ste med drugim zapisali
”Ženska je nesrečna in zoprna. Kaj je bilo prej, mi težko rečemo. Obstaja precej velika možnost, da se bo prej ali slej odselila, bratec bo ostal z mamico in atijem, žlice bojo na svojem mestu, nečaki pri vas vsako sredo in vsak drugi vikend. Bo šlo?”

Zastraševanje in pavšaliziranje še ne more biti izgovor, da se problemov in mnenj ne bi izpostavljalo. Morda pa je končna rešitev razveze in skrbništva na način kot ga predstavljate veliko boljša rešitev, kot pa mantra vztrajanja in teroriziranje vsega možnega. V Sloveniji imamo ravno zaradi take mantre kot jo omenjate vi, veliko število otrok na napačni poti in v osnovi še več disfunkcionalnih družin.

Srečno.

Prvo, preberi se enkrat zgoraj napisamo, ker ocitno nisi vsegega dobro prebrala…
Napisala sem da delam, ceprav samo 4h, ampak placam 120 eu na mesec, ker pac ne zelim da tudi meni jutri starsa nabijata na nos kako nic ne prispevam. Zakaj bi starsa placevala sama vse, ce zivi v hisi se ostali trije odrasli, ki delaji in imajo placo. Kapiras? Onadva placata 200, ampak obcasno. Izgovori kot so, imam kredit, imam lizing… Ne morem. Ne mores dvigovat kredita in kupovati dobrega auta in ziveti na visoki nogi, ce to nisi… Meni ne pada na pamet da dvigujem kredit pa kupim auto za katerega komaj da lahko placam. Vse ima svoje.
Ne mores vsak dan kupiti dve skatlice cigaret in ne vem kaj se vse, stanovanja kjer zivis pa ne placati. Ne gre, Ni lepo. Kar se mame in svakinje tice… obe sta trmasti, samo da je ena bolj nesramna in nespostljiva od druge. To je to. Plus, tej zenski sem dala veliko vec kot je ona meni. To je bilo na zacetku se, ko sem mislila da sem koncno dobila svakinjo in da bom imela s kom piti kavo in se druziti. Pa ne… Zal.
[/quote]

tvoja starša sta se strinjala s tem sobivanjem in onadva sta tista, ki bi lahko naredila red, če bi hotela. Pa nočeta, ker tvoja mati živi od tega, da lahko drugim najeda. Pa je naletela na eno, ki se ne pusti. Če želiš sebi dobro, boš šla čimprej na svoje. Za 120 evrov na mesec dobiš sobo v študentskem domu. Z bratom ne boš mogla tekmovati, si samo ženska in starši bodo njemu večno odnašali rit. Biješ v naprej izgubljeno bitko.

Sori, ampak moram: dajte že no mir s to hvaležnostjo!! Nihče ne sprejme tujega človeka v hišo brez neke računice. To je cena, da obdržiš svojega otroka doma, da imaš dostop do vnukov, da računaš na pomoč, ko boš star, na prispevke za streho, nova okna in kurilno olje. Ampak tisto sekundo, ko je snaha prestopila prag hiše, se pozabi na vse lastne koristi, ampak naenkrat vsi vidijo pritepenko in izkoriščevalko, ki se redi na njihovih žuljih. Kolikšno ceno pa ona plačuje za to?
[/quote]

Uf no, noben ne govori o pritepenki in izkoriščevalki ki se redi na tujih žuljih. Žal mi je, da si imela take izkušnje. Ne posplošuj. Možno, da je bilo tako pri vas.
Jaz sem bil enkrat v zelo podobni situaciji kot Lilioi. Opazovalec. Ni bilo čisto nobene koristi, noben ni računal, da bodo ostali dlje, šlo je za začasno rešitev, ki je trajala kako leto, leto pa pol in bilo je grozno. Toliko žlehtnobe na kupu iz strani dveh oseb. Res žalostna situacija.
Kreg pa je bil okoli smeti, ali se bodo smeti odnašale sproti ali bo smrdelo po celi bajti, ker so se puščale na stopnišču, v kuhinji, pa sta bili ločeni kuhinji. So šli na dopust, posoda postala nepomita 1 teden. Voda, ki je stala v posodah se je usmradila, smrdelo je po kozlanju… Smeti na stopnišču. Ne vem no. Pospravljaj za sabo ali pa se odseli.
Pa tudi nobenemu ni bilo nikoli problem pazit vnuka, da sta šla lahko tamladadva žurat. Samo potem je to postala skoraj vsakotedenska praksa, mi smo doma pazili otroke, tamladih dveh pa cel vikend ni blo na spregled. Ko pa je prišlo do spora, pa so morali otroci ostati v sobah, niso smeli k starim staršem. Kaj pa so otroci tu krivi. Šlo je za reševanje stanovansjega problema, komu pa bodo starši pomagali, če ne lastnim otrokom, potem pa takole. Temu jaz pravim nehvaležnost. Eni znajo bit res žleht.
Vsi ostali smo se zaradi miru samo prilagajali tema dvema osebama, ki sta se kregali med sabo. Kaj če bi se vsi zlajali drug nad drugim, bi se pa vsi skregali med sabo?

Uf no, noben ne govori o pritepenki in izkoriščevalki ki se redi na tujih žuljih. Žal mi je, da si imela take izkušnje. Ne posplošuj. Možno, da je bilo tako pri vas.
Jaz sem bil enkrat v zelo podobni situaciji kot Lilioi. Opazovalec. Ni bilo čisto nobene koristi, noben ni računal, da bodo ostali dlje, šlo je za začasno rešitev, ki je trajala kako leto, leto pa pol in bilo je grozno. Toliko žlehtnobe na kupu iz strani dveh oseb. Res žalostna situacija.
Kreg pa je bil okoli smeti, ali se bodo smeti odnašale sproti ali bo smrdelo po celi bajti, ker so se puščale na stopnišču, v kuhinji, pa sta bili ločeni kuhinji. So šli na dopust, posoda postala nepomita 1 teden. Voda, ki je stala v posodah se je usmradila, smrdelo je po kozlanju… Smeti na stopnišču. Ne vem no. Pospravljaj za sabo ali pa se odseli.
Pa tudi nobenemu ni bilo nikoli problem pazit vnuka, da sta šla lahko tamladadva žurat. Samo potem je to postala skoraj vsakotedenska praksa, mi smo doma pazili otroke, tamladih dveh pa cel vikend ni blo na spregled. Ko pa je prišlo do spora, pa so morali otroci ostati v sobah, niso smeli k starim staršem. Kaj pa so otroci tu krivi. Šlo je za reševanje stanovansjega problema, komu pa bodo starši pomagali, če ne lastnim otrokom, potem pa takole. Temu jaz pravim nehvaležnost. Eni znajo bit res žleht.
Vsi ostali smo se zaradi miru samo prilagajali tema dvema osebama, ki sta se kregali med sabo. Kaj če bi se vsi zlajali drug nad drugim, bi se pa vsi skregali med sabo?
[/quote]

V tvojem primeru razumem, da sta bili dve žlehtnobi ta mlada dva med sabo?
In ti verjetno, brat njega ali nje?

Kakorkoli, tri generacije pod isto streho ne bodo nikoli funkcionirale idealno in harmonično.
Že iz enega samega razloga, da je “prišlek” verjetno imel malce drugačno vzgojo in navade od ta domačih.
Ne glede na to, pa ne moreš vso krivdo neprimernega obnašanja ali nespoštovanja obesiti “prišleku”, pri avtorici, snahi.
Njen brat jo je izbral, oz.sta se našla, se privlačita iz podobnih nepredelanih (lahko podzavestno) razlogov.
Torej, če bi bil njen brat iz familije, kjer bi bili vsi blazno dobro, kvalitetno, spoštljivo vzgojeni, verjemi, da ga ta oseba, žena, oz.snaha ne bi privlačila, kvečjemu bi mu bila popolnoma tuja (nespoštljiva, nesramna, prepirljiva itn.).
Privlačijo se podobnosti, tudi če navzven zgleda vse prej kot to.
Tako da, draga avtorica, mot sama ugotavljaš, tvoja familija je marsikje kiksnila, predvsem verjetno v postavljanju meja (starša pri vzgoji tvojega brata) in spoštljivem odnosu do sebe samih in drugih, do spoštovanju zasebnosti, postavljanju meja le tem.
Zato tudi ne zmoreta določiti “hišnih pravil”.
Zato tudi brat ne zmore določiti “hišnih pravil”.
Zato nihče ne spoštuje zasebni prostor in čas drug drugega.
In zato je potem tak kaos kot je.
Ker pa je snaha “prišlek” (pozabljaš, kot ti je že ena zgoraj omenila, da ona nima enakega odnosa in ne čuti do tvoje mame enako kot ti in velja tudi obratno, tudi tvoja mama čuti do tebe drugače kot do nje), si snaha “upa” bolj glasno (lahko tudi nespoštljivo) izražati svojo nezadovoljstvo. Usmerja ga sicer vse naokrog, namesto do svojega moža, ki je v vsej tej zgodbi pravzaprav edini dejansko pravi povezovalni člen med ženo in tvojimi, njegovimi starši.
Tako da, če bi kdo moral, urejati in miriti zadeve, je to tvoj brat.
Pa jih zgleda ne zmore, ker ga tega niso verjetno naučili, ane?
In imaš odgovor, zakaj imate tako “zoprno” snaho.

V tvojem primeru razumem, da sta bili dve žlehtnobi ta mlada dva med sabo?
In ti verjetno, brat njega ali nje?

Kakorkoli, tri generacije pod isto streho ne bodo nikoli funkcionirale idealno in harmonično.
Že iz enega samega razloga, da je “prišlek” verjetno imel malce drugačno vzgojo in navade od ta domačih.
Ne glede na to, pa ne moreš vso krivdo neprimernega obnašanja ali nespoštovanja obesiti “prišleku”, pri avtorici, snahi.
Njen brat jo je izbral, oz.sta se našla, se privlačita iz podobnih nepredelanih (lahko podzavestno) razlogov.
Torej, če bi bil njen brat iz familije, kjer bi bili vsi blazno dobro, kvalitetno, spoštljivo vzgojeni, verjemi, da ga ta oseba, žena, oz.snaha ne bi privlačila, kvečjemu bi mu bila popolnoma tuja (nespoštljiva, nesramna, prepirljiva itn.).
Privlačijo se podobnosti, tudi če navzven zgleda vse prej kot to.
Tako da, draga avtorica, mot sama ugotavljaš, tvoja familija je marsikje kiksnila, predvsem verjetno v postavljanju meja (starša pri vzgoji tvojega brata) in spoštljivem odnosu do sebe samih in drugih, do spoštovanju zasebnosti, postavljanju meja le tem.
Zato tudi ne zmoreta določiti “hišnih pravil”.
Zato tudi brat ne zmore določiti “hišnih pravil”.
Zato nihče ne spoštuje zasebni prostor in čas drug drugega.
In zato je potem tak kaos kot je.
Ker pa je snaha “prišlek” (pozabljaš, kot ti je že ena zgoraj omenila, da ona nima enakega odnosa in ne čuti do tvoje mame enako kot ti in velja tudi obratno, tudi tvoja mama čuti do tebe drugače kot do nje), si snaha “upa” bolj glasno (lahko tudi nespoštljivo) izražati svojo nezadovoljstvo. Usmerja ga sicer vse naokrog, namesto do svojega moža, ki je v vsej tej zgodbi pravzaprav edini dejansko pravi povezovalni člen med ženo in tvojimi, njegovimi starši.
Tako da, če bi kdo moral, urejati in miriti zadeve, je to tvoj brat.
Pa jih zgleda ne zmore, ker ga tega niso verjetno naučili, ane?
In imaš odgovor, zakaj imate tako “zoprno” snaho.
[/quote]

Seveda ni nihce nikjer omenil in napisal da je svakinja prislek. Samo to da bi lahko prispevala za racune. Ona in brat, seveda.
To si ti napisala in kot vidim vedno izvleces iz konteksta cisto nekaj drugega.
Bernard je bil vidim v zelo podobni situaciji zato tudi najbolje razume o cem pisem. Sej vem da je tesko razumeti in verjeti taksne stvari, ampak tko je.
Ne pretiravam, sploh. Pretiravala bi, ce bi napisala se druge stvari, ampak ni za kle 🙂
Lih zato ker potem gredo taksne teme v nedogled in se nikoli ne koncajo zato ker imajo vsi razlicna misljenja in presodke.
Spostovanje mora biti. Sploh do starejsih ljudi. Saj jo ni treba imeti rada. Naj jo spostuje.
Jaz spostujem njeno mamo. Moj brat spostuje njeno mamo in oceta. Radi ga imajo.
Moja mama svakinji skos kupi nekaj, ko gre na potovanje. Merka ji otroka. Pele ga v vrtec. Streho ji je dala nad glavo. Veliko pozre, ampak nek red mora bit. In, ko ji prekipi ona to tudi pove. Pove tudi meni, ko pustim kdaj kroznik.. Pac, picajzlasta je, mahnjena je na cistoco. Jaz to vem in poskusam se izogniti vsakemu prepiru z njo zaradi tega. No, ce lahko recemo sploh temu prepir. 😉
Plus to, hisna pravila so, ampak jih ne nekateri ne upostevajo. Zato pa je tako kot je.
In zakaj ona, ce jo toliko moti, da zivi pri njegovih starsih ne rece mozu, da bi sla rada na svoje ampak vse to trpi in se znasa nad vsemi v hisi. Tudi otroci trpijo ker vse to poslusajo skoraj vsak dan.
Uglavnem, ni ok.
Pika.

Lilioi, še enkrat, srž problema je v tem, da vsi živite pod eno streho. Še ptice svoje mladiče prej ali slej vržejo iz gnezda. Pri Slovencih je pa to stalna praksa. Tri generacije pod eno streho. Samo poglejte, kako velike hiše imamo. Še Martin Krpan in Peter Klepec se na koncu vrneta k mami. Pri severnjakih (Skandinavija, morda tudi Nemčija, Nizozemska in Avstrija) tega ni.

Razumem da ti zaenkrat nimaš toliko financ, da bi si lahko privoščila odhod na svoje. Pa tvoj partner? Če prav razumem je starejši od tebe in bi naj bil že toliko finančno zmogljiv, da bi lahko to omogočil vama obema.

Velja rek “Taščo je treba imeti tako daleč, da ne more priti v copatih na obisk.” Moje izkušnje so povrh vsega še, da je treba najemodajalca imeti tako daleč, da ne more priti v copatih na obisk. Na srečo se čez en mesec selim v stanovanje, kjer bom čisto sam in imel mir od vseh.

Ampak situacija je taksna, da trenutno nobeden od nas ne more nikamor. No ja, eni lahko, pa nocejo. Saj je veliko stanovanj za v najem. Ce delata oba odrasla je lazje, kot pa eden sam.

Moj fant dela v Nemciji, jaz pa moram koncati studij. V Sloveniji bom se kaksnih 5,6 mesecev. Tudi Nemscino ucim in, ce bo slo vse po nacrtih se bom tudi jaz preselila v Nemcijo.
Komaj cakam, verjames? Ves ta pritisk in vse je zame prevec. Nisem vajena hrupa, prerekanja, vriskanja, itd.
Btw. Me veseli, da se bos preselil in bos imel koncno svoj mir v svojem gnezdecu. Srecno.

Seveda ni nihce nikjer omenil in napisal da je svakinja prislek. Samo to da bi lahko prispevala za racune. Ona in brat, seveda.
To si ti napisala in kot vidim vedno izvleces iz konteksta cisto nekaj drugega.
Bernard je bil vidim v zelo podobni situaciji zato tudi najbolje razume o cem pisem. Sej vem da je tesko razumeti in verjeti taksne stvari, ampak tko je.
Ne pretiravam, sploh. Pretiravala bi, ce bi napisala se druge stvari, ampak ni za kle 🙂
Lih zato ker potem gredo taksne teme v nedogled in se nikoli ne koncajo zato ker imajo vsi razlicna misljenja in presodke.
Spostovanje mora biti. Sploh do starejsih ljudi. Saj jo ni treba imeti rada. Naj jo spostuje.
Jaz spostujem njeno mamo. Moj brat spostuje njeno mamo in oceta. Radi ga imajo.
Moja mama svakinji skos kupi nekaj, ko gre na potovanje. Merka ji otroka. Pele ga v vrtec. Streho ji je dala nad glavo. Veliko pozre, ampak nek red mora bit. In, ko ji prekipi ona to tudi pove. Pove tudi meni, ko pustim kdaj kroznik.. Pac, picajzlasta je, mahnjena je na cistoco. Jaz to vem in poskusam se izogniti vsakemu prepiru z njo zaradi tega. No, ce lahko recemo sploh temu prepir. 😉
Plus to, hisna pravila so, ampak jih ne nekateri ne upostevajo. Zato pa je tako kot je.
In zakaj ona, ce jo toliko moti, da zivi pri njegovih starsih ne rece mozu, da bi sla rada na svoje ampak vse to trpi in se znasa nad vsemi v hisi. Tudi otroci trpijo ker vse to poslusajo skoraj vsak dan.
Uglavnem, ni ok.
Pika.
[/quote]

Kako SO hišna pravila, kjer ni prispevanj za račune, se pravil ne drži in upošteva, ter za povrh svakinja tvoje in bratove/moževe mame ne spoštuje?
Vse to kar si sama naštela, pomeni da se teh pravil očitno ne izvaja oz.se jih krši, torej ne upošteva in ne spoštuje.
In kako dosežemo, da so učinkovita?
Z dosledno vztrajnostjo nad njimi ter s postavljanjem meja oz. “posledic”, v primeru če se jih ne drži.
Enako kot pri vzgoji majhnih otrok.
Torej, tvoja starša nekje krepko popuščata.
Zaradi sina, vnukov, ljubega miru, ne vem, a očitno sistem ne laufa.
Ne laufa pa zaradi OBEH strani.

Odvisno kje. V Posavju ni izbire. Sem dal oglas v regionalni časopis in je bil le en odziv, pa še to luknja od hiše. Da naporne najemodajalke, ki nenajavljeno vstopa kadar se ji sprdne niti ne omenjam. Zato komaj čakam da grem drugam.

Prvo, preberi se enkrat zgoraj napisamo, ker ocitno nisi vsegega dobro prebrala…
Napisala sem da delam, ceprav samo 4h, ampak placam 120 eu na mesec, ker pac ne zelim da tudi meni jutri starsa nabijata na nos kako nic ne prispevam. Zakaj bi starsa placevala sama vse, ce zivi v hisi se ostali trije odrasli, ki delaji in imajo placo. Kapiras? Onadva placata 200, ampak obcasno. Izgovori kot so, imam kredit, imam lizing… Ne morem. Ne mores dvigovat kredita in kupovati dobrega auta in ziveti na visoki nogi, ce to nisi… Meni ne pada na pamet da dvigujem kredit pa kupim auto za katerega komaj da lahko placam. Vse ima svoje.
Ne mores vsak dan kupiti dve skatlice cigaret in ne vem kaj se vse, stanovanja kjer zivis pa ne placati. Ne gre, Ni lepo. Kar se mame in svakinje tice… obe sta trmasti, samo da je ena bolj nesramna in nespostljiva od druge. To je to. Plus, tej zenski sem dala veliko vec kot je ona meni. To je bilo na zacetku se, ko sem mislila da sem koncno dobila svakinjo in da bom imela s kom piti kavo in se druziti. Pa ne… Zal.
[/quote]

Lilioj predlagam ti ga si najdeš enega orng fu.ka.ča in se preseliš k njemu in težav bo v trenutku konec .

Lilioj predlagam ti ga si najdeš enega orng fu.ka.ča in se preseliš k njemu in težav bo v trenutku konec .
[/quote]

Jaz pa tebi predlagam, da si najdes dobrega psihijatra… ceprav dvomim da bi ti kakrsna koli terapija pomagala

Ni ravno lepo napisano, a ima snezko_snezak prav. Naj uganem brat je bil pobudbik, da si doma uredi stanovanje in zeno vkljucil v celo druzino, ne v obliki mame, ampak ‘hcerke’ kje se uboga vodjo, vaso mamo. To je recept za katastrofo. Punca bi mogla ime svoj prostor in moznost, da po tezkem dnevu v sluzbi gre domov in se ne pogovarja z nobenim in pusca posodo kot si zeli, saj ni stara 16 let, da bi jo nekdo kontrolorov.

Ona je mati svojih otrok in ona odloca kje bojo te otroci. Ni njena dolznost, da vsak dan se prilagaja mozevi druzini, meni se prav smili.

Toliko mnenj za neko brezvezno objavo ??

New Report

Close