Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah od AS prizadeti in boleči sklepi prstov na nogah

od AS prizadeti in boleči sklepi prstov na nogah

Ejla, sem 26 letno dekle in imam dokazano AS. V pol leta mi je bolezen prizadela prste na nogah. Ti so krivi in sklepi zelooo boleči. Imam težave dobiti obutev, ki bi jo lahko nosila brez bolečin. Moj revmatolog je predlaga inekcije v vsak prst (proti bolečinam) in če to ne bo pomagalo, operacija. Zanima me, kako si lahko sama pomagam? Kje dobiti ustrezno ubutev? Ter kaj pomeni operacija? Meni je rekel, da ti zacementirajo sklepe, in ti pol niso funkcionalni??? Kaj to pomeni za hoje in vse….Hvala in pozdrav!!Tina

Spoštovani!
Injekcije so verjetno blokade oz. moderneje infiltracije s katerimi v sklep vbrizgamo kortikosteroid (+-lokalni anestetik) in s tem zmanjšamo draženje in posledično bolečino. Prevečkrat se to ne sme delati ker se vedno naredi tudi nekaj škode.
Sama si lahko pomagate z vzdrževanjem čim boljše telesne teže ( če tudi kadite in kvartopirite vam z veseljem prepovem tudi to), udobna obutev (npr športna obutev s dobrim podplatom in vložkom), redna nežna, nenasilna razgibavanja, izmenične kopeli, upoštevanje omejitev…
Pri operaciji se zatrdi deformirane sklepe v boljšem položaju, da ne drgnejo ob obutev s členki, lahko se popravljajo tudi stopalni loki. Glede na vašo mladost se natančno posvetujte z zdravniki, ker boste verjetno doživela več korekcij ne le eno!
Lep pozdrav

New Report

Close