Najdi forum

“Ocvrta” jajca na vodi

Tole sem našla. Mogoče komu pride prav.

lp

Julija

Pa ne še teflon… Vsakih par dni se mi zdi, da je nova stvar odkrita kot zelo škodljiva. Pa ravno novo ponev sem kupila. Pa hvala za informacijo, Julija

Julija, lepo prosim, če poveš na hitro, zakaj gre. ne znem angleško, pa bi trajalo celo večnost, da bi tole prevedla, pa še vprašanje, če bi prav.
Hvala!

LP!

Babica, govori o tem, kako so škodljive teflonke, ko se enkrat začnejo luščiti. In ker je problem speči jajce brez maščobe, če nimaš ponve, ga lahko spečeš kar v navadni posodi, v kateri zavreš vodo. Sicer mi ni čisto jasno kako to deluje. V glavnem v posodi zavreš malo vode (ne smeš soliti), nato notri zliješ umešano jajce. Pustiš na malem ognju, da jajce zakrkne. Soliš ga prav na koncu, ker sicer sol preprečuje (ne vem kaj). Seveda preostalo vodo odliješ, oziroma jajce vzameš ven s penavko. Na krožniku lahko dodaš malo masla, ni pa nujno.

Ne vem, mogoče pa poskusim.

lp

Julija

Po moje je pa to dobra varjanta, kako pripraviti jajca.
Saj če pomislim, ravno to se zgodi, če kuhaš jajca in lupina poči….na koncu na vodi plava kuhan beljak. Podobno je pa verjetno z celim umešanim jajcem.

Lp, Maja

Verjetno je to res čisto lepo izvedljivo. Saj morda poznate poširana jajca. To je mislim da francoska zadeva. Celo jajce previdno “vložite” v vrel, malo okisan krop, da lepo zakrkne (po moje ne sme vreti, da se jajce ne razsuje), rumenjak notri je pa še mehek. Ni “sprobano”. Samo prebran recept.

LP!

Ekola jaz sem tole poizkusila danes za večerjo.

Stepeno jajce sem vrgla v krop v majhni kostrolici in počakala, da je zakrknilo, potem sem ga pa s penovko vzela ven in rahlo posolila. Sem pač firbec babji.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

pa je bilo jajce “užitno” na sliki mi ni delovalo preveč simpatično….

Čisto užitno.
Malce je bolj tako puhasto, mehko…podobno kot ko delaš snežne kepe iz beljakov. Danes bom poizkusila za hčero, da mu dodam malo naribanega sira.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

gnezdeca ali nekaj podobnega :
v osoljeno vrelo vodo previdno daš jajce brez lupine (jaz z zajemalko) . Jajce ne stepeš ampak pustiš beljak in rumenjak ločen. Po par minutah vzameš s penovko ven in je odlično – kot jajce na oko .

L.P. Meta

Madonca, oljna industrija bo na naš račun propadla. :-))))Jaz sem si tole v vodi ocvrto jajce naredila za zajtrk. Moram reči, da sploh ni slabo. Je pa res tako puhasto, da bi lahko pojedla ene tri. Pa jih seveda nisem. Eno je bilo kar dovolj.

lp

Julija

New Report

Close