Najdi forum

Zdravo Primož, rabim tvoj nasvet, nujno. Imam problem, namreč sem očkova hčerka, tako kot so fantje mamini sinčki. Ne znam reči NE, bojim se mu upreti. Vse nardim, kar hoče, samo da me ima rad. Stara sem 22!!!!

problem je pa v tem, da je prišel fant k meni na obisk za 14 dni in valda, da bi rada, da bi skupaj spala. no, moji ga nočejo videti, ker so spoznali že “dosti” mojih fantov (2), vendar za razpad zveze nisem bila kriva jaz, no, ja, nisem jaz tista, ki je “pustila” oba. Če mi starši rečejo, da se njim ne zdi pametno, da spiva skupaj (čez noč, pa še to ne pri nas doma), potem bom jaz prevzela to mišljenje. Če mi rečejo, da jim fant ni všeč, da je debel, potem ga bom tudi jaz videla takega. Kolegica mi je rekla, da imam svoje življenje, da ne glede na to, da me starši še kar financirajo (študentka), da imam svoje življenje. rekla je tudi, da moram vztrajati, zapreti vrata za sabo in samo iti k fantu. da sploh ne smem razmišljat o tem. Sam kaj, ko smo pri nas doma potem vsi skregani. Imam brata, ki je mlajši 8 let, pa je čist OK. Ali zato, ker je moški.

pa še to: ne kadim, ne pijem, kadar sem imela policijsko uro, nisem NIKOLI zamudila, ne bluzim, za prosti čas si sama služim denar…itd. Skratka, lahko mi zaupajo, ampak mi ne. razlog pa je, da jih skrbi zame. Kot da bi bila stara 15 let. najbolj pa me boli zaradi fantov. Mogoče sta me pa zato pustila, ker se preveč podrejam željam staršev. Lahko je drugim govoriti, kaj je najboljše, samo v praksi je pa težko. vsaj meni, ker sem očkova punčka.

Povej kar moraš, da se malo zamislim nad svojim (ne)življenje. LP.

P.S. Tvoji nasveti pri drugih so mi zelo zelo zelo všeč!

No ja, bolj težko bi rekel, ali si očkova punčka in kako so oni reagirali na to, da bi spala skupaj.

če so rekli tako kot si napisala: da se njim ne zdi pametno, da spiva skupaj (čez noč, pa še to ne pri nas doma),

potem niso prepovedali, ampak so svetovali. Razlogi so bili pa verjetno še kaj drugega. Če so tako rekli, bi komot spal pri tebi. Seveda če bi ti želela. To, da si pa pod vplivom staršev, pa ni tak problem, ker največkrat starši nočejo nič slabega svojemu otroku. Menim, da bi znal biti večji problem takrat, ko boš poročena z nekom in boš navajena, da padeš pod vpliv, tokrat pa pod možev. In če dobiš kakšnega, ki bo to delal zato, da bo zadovoljeval svojim potrebam, potem boš šele revica in boš spet hodila nazaj, kako naj se rešim tega in tega.
Moj predlog je tak: pri 22 letih, se lahko malo postaviš na svoje noge in svoje možgane. Se pravi, da se odločaš tako kot se ti želiš. Nikar ne hodi v ekstrem, ker bo spet slabo in hudo, ampak nekaj voje volje pa lahko upoštevaš, zamisli si, da končno živiš sama in se moraš sama odločiti, kaj in kako.
Ravno to, da si bila vedno vzorna punčka, ponavadi prinese do obrata, sedaj bomo pa še kaj drugega probal. kot sem rekel, ni nujno, da greš v drugo smer in drug extrem, ampak se lepo vsedi z očkom in se z njim pogovor, da boš od sedaj naprej poskušala biti malo bolj samostojna.

Jaz poznam en primer, ko je fant hodil k svoji punci domov. Lahko je bil pri njej do 5 zjutraj, samo prespat ni smel pri njej. Razlog, to se ne spodobi, pa kaj bodo rekli sosedje. lepo vas prosim. To je preprosto ena kaprica staršev in nima nobene veze z vzgojo in previdnostjo. Če se bojijo, da bosta sexala, lahko naredita sredi popoldneva in ne ponoči. Kakorkoli že, razlogi zakaj so svetovali, so lahko zelo različni.

Samo od tebe pa je odvisna, kako si boš uredili življenje.
Zapomni si, v življenju moramo nonstop sprejemati kompromise, se pravi hodiš nekje po srednji poti, ne preveč ne premalo.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ojla,
poznam to sceno. Najbolj boli, da ti ne zaupajo. Vendar, ko se boš našla s tistim čisto pravim fantom, ko ti je popolnoma vseeno, da se zdi mami debel, da bi zanj tudi zamudila kakšno minutko policijske ure, ko boš hrepenela po trenutkih, ko bosta sama, ko ga boš resnično ljubila in bila ljubljena tudi ti…. takrat ne boš spraševala na forumu, kaj naj narediš. Takrat boš sledila svoji želji, čustvom in fant ravno tako. Takrat ne boš več očkova punca, vendar dekle-ženska, ki si postavlja svoj svet s partnerjem in takrat bodo tudi tvoji starši vedeli, da nijihovo mnenje ni več tvoja prioriteta….običajno malo nergajo, pride do kakšnega krega….v bistvu pa so v sebi sila ponosni. Verjemi.
Držim pesti zate!
Neža

OJLA, hvala ravno to delam. Sem glih fotra klicala, je vprasal, če sem se k njemu preselila, se ne pogovarja več z mano, skratka je ljubosumen. In meni je težko. Ker se mu bom mogla na koncu opravičit, že zarad mami, ker so zarad mene že vsi skregani. Opravičit zato, ker me ni doma, ker ni več on tisti, ki ga vprašam in upoštevam njegovo mnenje. Upam, da me ne vrže iz stanovanja. Z mojim fantom pa tudi noče imeti opravka. Danes zvečer grem s fantom. LP

Ko prideš domov in bo zagotovo kaj rekel, mu moreš povedati kar čutiš in kaj ti misliš. ravno tako kot nam, oči, moraš me razumeti, da nisem več stara 13 let, saj te imam rada, ampak nekaj svojega življenja bi pa rada imela. ,………in tako naprej.

Vse v mirnem tonu, tukaj se še pposebej kontroliraj, če bo vpil, počakaj, da se umiri in andaljuj, ne skači v besedo in nikar ne komentiraj njegovih stvakov, povej tisto kar ti leži na duši.

pogovori se tudi z fantom, da bo razumel, kajti to se ne konča z enim pogovorom, in če bosta šla narazen, boš morala spet priti domov in bo imel oče spet prav in še več energije za tvoj nadzor. Če boš kdaj spet sama in se doma še ne uredi, moraš zbrati toliko moči, da ne greš domov, ali k prijateljici ali pa kam v najemniško in plačuješ. Prej ali slej tudi starši popustijo svojim zahtevam, kajti te preveč pogrešajo. najprej pa želijo na tak način v tebi vzbuditi občutek krivde, če se med tem časom vrneš, si jim dala energijo. Če pa ne, potem pa popustijo in se začnejo lepo pogovarjati, takrat tudi ti popustiš in sklenete kompromis.

nekako takole vse to gre, zato le bodi močna.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close