Pozdravljeni!
Brala sem knjigo o zdravju in prišla do teme, ki je vezana na post in prebrala da je koristno-pomaga pri alergijah, aknah, prebavi pa tudi primeren je za začetek hujšanja…Zanima me koliko kg potem shujšaš v tem enem tednu, če zauživaš le sveže iztisnjene sadne oz. zelenjavne sokove zraven pa tudi kakšna urca orbitreka?
Hvala za odgovore!
Živjo! Js sm ravno zdle ta post preizkusla. Dva dni sem jedla samo sadje(različne vrste), štiri dni lubenice in dinje, sedaj pa me cakata dva dni spet samega sadja. Ztaven pa seveda pijem veliko vode Pocutim se ful fajn. Prvi dan me je ful bolela glava, slabo mi je bilo, vrtelo se mi je, drugi dan pa je blo ze bolje. Ko sem lacna grem jest sadje, vendar se ga ne najem do konca ampak le toliko, da potesim tisti obcutek, da moram jest.
Samo to je res očiščevalni post, ne pa neka dieta in s tem v bistvu shujsas zato, ker gre ven voda, pa blato, pa odvecni strupi. Mascobe s tem ne bos odpravla. Ce bos pa zraven delalana orbitreku pa menda ze bojo kaki rezultati.
Lep pozdrav
Posti se lahko vsak, kilogrami pri tem sploh ne igrajo vloge. Ampak premisli, kaj bo s tem dosegla. Telo se res očisti strupov, ampak za to je nekajdnevni post premalo, in ko potem spet začne normalno jesti, se bo spet ,,zapacala”. Zavedati pa se mora, da med postom telo izgublja miice, organizem pa se ti upočasni, tako da res ne vem, kaken je smisel tega. Izgubi kak kg vode in kasneje se ti – zaradi manj miic in upočasnitve metrabolizma – lahko poveča % mačobe v telesu.