Najdi forum

oči male mačke

Živjo!

Imam ca. 2 meseca staro muco, kateri je prejšnji teden iz enega očesa teklo oz. bilo nekaj kot zaspanček, očistil sem ji, ampak zdaj ima na istem mestu črnkasto, posušeno in v večji meri. Je to normalno, da je npr. od zaspančka ali pa je kaj drugega? Ali ji naj dajem kamilične obkladke?

Hvala, lp

Pokliči veterinarja pa vprašaj. Kakor jaz vem pa kamilic ni ravno dobro dajati, ker niso sterilne.

Kje si pa dobila 2 meseca staro muco? Še 1 mesec bi morala biti obvezno pri mami (če nimate doma legla), tudi z zakonom je prepovedano odvzemanje pred 12. tednom.

kamilice so strup za mačje oči, potrebuješ kapljice tobrex ki jih dobiš pri vetu ali svojemu splošnemu zdravnioku, so iste kapljice.

Mogoče je več stara…avto je povozil mamo in je sama ostala. Za to pa že ne bom klical veterin.

Zanimivo, ker sem nekoč svoji stari mački s kamilico izpiral oči, ko je imela gnojno vnetje in je ozdravela.

Če je črnikasto in posušeno, iz očesa pa ni več izcedka in je na pogled videti zdravo, ne dajaj ničesar. Previdno odstrani črnikasto posušeno tvorbo in nato opazuj kak dan ali dva, če se bo še kaj pojavilo.
Če pa oko ni videti zdravo, bi bilo treba po antibiotične kapljice k veterinarju, pa ker je mucka še majhna, ti jo bo obenem pregledal in če bo treba, še kaj dal, npr. proti glistam, bolham, … Če pa k veterinarju ne, pa seveda bolje kamilice kot nič.

Zakaj pa imaš žival če ti je težko še veterinarja poklicati?

hvala.

ker nimam denarja še za veterinarja…

Klicev ne računajo, kakor jaz vem.
Sicer pa, če nimaš veterinarja za veterinarja si ne nabavi živali.

Jaz vem, da si nekateri težko privoščijo strošek veterinarja, pa to ne pomeni, da za žival slabo skrbijo. Ampak če se temu strošku da izogniti, je pač najboljša varianta. Denar marsikomu danes manjka na vseh koncih, pa ne moreš živali zato kar proč dat. Mačkovec, kako je z očko od tvoje mucke?

Kaj potemtakem je sploh prav???
Če najdeš 2 tedna staro mucko jo kar pustiš da umre in zmrzne?????

Kaj potemtakem je sploh prav???
Če najdeš 2 tedna staro mucko jo kar pustiš da umre in zmrzne?????[/quote]
Prav je, da mucko pobereš in zanjo poskrbiš po svojih najboljših močeh in zmožnostih – včasih bi rekli, da po zdravi kmečki pameti. In če vprašaš za kak nasvet, ne narediš nič narobe. Včasih se da tudi brez veterinarja.

Jaz pri mladičih ne eksperimentiram rada z zdravjem (pa tudi nasplošno ne…).

Kdo pa pravi da moraš najdeno mačko obdržati? Če nimaš pogojev je zame vsekakor napačno da jo. Sem našla že dosti mačk, nobene nisem pustila poginiti zunaj, nobene pa tudi nisem privlekla domov (razen seveda mojih dveh ki sta prišla načrtno in po temeljitem premisleku). Obstaja še kaka druga možnost kot pustiti poginiti ali pa pripeljati vse domov in ne primerno poskrbeti (kamor spada tudi potrebna veterinarska oskrba – mogoče tu ni nujna, ampak marsikdaj je…). Če bi jaz tako delala bi imela že nabito stanovanje mačk…

hvala, hvala. tisto črnkasto ji odpade dol, ampak čez čas spet pride nazaj…verjetno je samo zaspanček in smeti. oko je videti zdravo, mačka pa je skoz dobre volje, normalno se razvija in vse kot mora biti.

tako, da ji zaenkrat ne bi dajal nič…hvala ti svetilnik01, to mazilo mam tud jaz doma, ampak ji ne dam, ker se še ne ve kaj bi naj imela to. zdi se mi, da je normalen pojav, ker tud druge mačke znajo to imeti. seveda pa bom opazoval zadevo.

še 1x, hvala vsem. lp

Nekatere mačke (in niti jih ni tako malo) imajo nenehno malo izcedka iz očesa, ki se na zraku posuši. Izgleda kot posušen zapanček. Mislim, da ji ne bo hudega.

ja, jaz tud tko mislim, muca maša. zaenkrat je bp.

kaj pa če ima mačka vročino (to sklepam po tem, ko je fizično labilna in izredno žejna vode), ali ji lahko dam kak aspirin ali lekdaol?
to je zdaj en drug primer, ne v zvezi z mojo malo muco.

hvalam lp

Absolutno ne, že v minimalnih količinah pri mačkah ta zdravila povzročajo krepke težave (bruhanje, izgubo apetita, notranje krvavitve, odpoved jeter). Resnično odsvetujem!
Če muca deluje bolna, jo odpelji k veterinarju. Mačke običajno ne pijejo veliko, žal je to lahko znak za odpoved ledvic. Če nimaš denarja zanj, pokliči veterinarja in mu odkrito povej,kakšne znake ima muca in kako bi ji lahko pomagal,ker ne moreš plačati pregleda. Če naletiš na pravega, bo muco zdravil brezplačno, verjemi.

Pokliči veterinarja pa vprašaj. Kakor jaz vem pa kamilic ni ravno dobro dajati, ker niso sterilne.

Kje si pa dobila 2 meseca staro muco? Še 1 mesec bi morala biti obvezno pri mami (če nimate doma legla), tudi z zakonom je prepovedano odvzemanje pred 12. tednom.

Krtače za sušenje las | okrogle

New Report

Close