Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika oči in računalik

oči in računalik

Pozdravljeni!
Moja težava je naslednja: imam pogosta vnetja oči, tako veznice kot roženice, in posledično povečan očesni pritisk (pod nadzorom, uporabljam kapljice). Zaenkrat še ne potrebujem dioptrije, čeprav se mi je vid že nekoliko poslabšal (baje imam četrt dioptirje). Zdravnik mi svetuje naj čim manj delam z računalnikom (uporabljam ga do 7 ur na dan, skoraj brez prekinitev), moj poklic pa je intenzivno vezan nanj, lahko le zamenjam poklic, česar si pa ne želim. Stara sem 31 let. Ali obstajajo kakšna očala, brez dioptrije, ki bi mi razbremenile oči in kakšna je približna cena? Kar se ekrana tiče: zaenkrat verjetno še ne bom dobila tistega z ravnim ekranom. Mimogrede, sončna očala, s plastičnimi stekli, kupljena pri okulistu, seveda tudi uporabljam.
Najlepša hvala za odgovor.

Doroteja

Obstajajo očal z filtrom za monitor brez dioptrije in z njo.

Stanejo približno 25.000,00 SIT.

Pri sončnih očalih se zadeva obrne (z razliko od dioptriskih), ter tu bolj priporočam sončna očala z pravim steklom z UV-A, UV-B in UV-C zaščito (Ray-Ban).

Lp.

Tudi sama imam podoben problem. Pri delu z računalnikom z navadnim ekranom me po 2-3 urah začnejo boleti oči in slabše vidim. Vendar pa se to ne dogaja, če ima računalnik LCD zaslon! Lahko cel dan preživim za računalnikom ne da bi čutila kakršnokoli poslabšanje vida itd.

New Report

Close