Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca oči

oči

Spoštovani,

že nekaj dni imam rdeče oči, zato sem se oglasil v lekarni, kjer mi je lekarnar dal kaplice visin in rekel da bo po treh dneh bolje. Minilo je že par dni, vendar ni nič bolje. Mogoče clo občutim zjutraj malo mokre oči, kar prej nisem. Vendar res čisto malo. Ali je to kaj nevarnega, kaj mi je storiti.

Hvala

Spoštovani!
Rdeče oči so največkrat posledica vnetja (konjunktivitisa) in tu pomagajo antibiotične kapljice, ki pa jih je možno dobiti le na recept. Njihov učinek je običajno v dveh dneh, brez obiska pri zdravniku pa žal ne boste mogli do njih.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

sledil sem vašemu nasvetu in obiskal splošnega zdravnika, kateri je ugotovil unetje oči in mi predpisal kapljice Tobrex in sicer 3x na dan 1 kapljico. Po praktično 6-ih dnevih uporabe je nekoliko boljše ampak še vedno so oči precej rdeče. Predvsem zjutraj ko vstanem. Kaj menite, so kapljice dovolj, je mogoče kakšna hujša okvara da to traja toliko časa. Bi me moralo že skrbeti? Hvala za odgovor in želim vam obilo zdravja in uspehov v letu 2008.

običajno predlagamo vsaj na začetku zdravljenja kar po kapljico v oko na dve uri in še mazilo z istim zdravilom čez noč, če je vnetje hujše. Ob taki terapiji bi morale oči biti že OK, če so težave povzročile bakterije, občutljive na ta antibiotik. Vedno pa obstaja možnost, da so vam pekoče in rdeče oči povzročile alegija, prepih pa do raznih mehanskih vzrokov. Poskusite kot rečeno z več kapljicami dnevno, če ne bo dobro, pa o treba nazaj na kontrolo.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

stanje na očeh se mi je nekoliko izboljšalo po jemanju kapljic in mazila, vendar ne povsem. Zato sem v petek ponovno obiskal tokrat svojega osebnega zdravnika (v petek), kateri mi je pogledal oči in rekel, da so še vedno vnete. Povečal mi je dozo jemanja kapljic na 4 x dnevno in še mazilo zvečer. Torej do zdaj jemljem kapljice že 15 dni. Zanima me, koliko časda lahko sploh jemljem te kapljice, ker nekega napredka ne vidim. Od začetka se je stanje res precej izboljšalo zadaj pa stoji in se ne premakne. Čez dan je nekoliko boljše zjutraj in zvečer pa so nekoliko bolj rdeče. Kaj mi je za storiti? osebni zdravnik mi je naročil da porabim še drugo flaško kapljic in če ne bo boljše naj se vrnem. Ali jemljem kapljice že predolgo, ima smisel jih jemat, in če nebo šlo na bolje po drugi flaški, kaj sledi? Je kaj nevarnega oziroma zaskrbljujočega z mojimi očmi?

Hvala za odgovor.

Če ne bo bolje (običajno v treh dneh) je smiselno zamenjati zdravilo v kapljicah in razmisliti o drugih možnostih za težave (alergije, draženje…)-v glavnem nadležno a ne zaskrbljujoče. Narobe zaradi 15 dnevnega jemanja kapljic ne bo nič, če pa bo učinek, bo nastopil kot rečeno v nekaj dne.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close