Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika oči

oči

Pozdravljeni,

včeraj sem bila s 15-letnim sinom pri okulistu. In spet sem padla prav dol z moralo – seveda, spet se mu je povečala dioptrija. Sedaj ima -4,25 na obe očki. No, zdravnik me je potolažil, da to še vedno ni tako grozno visoka dioptrija, da bi se rabil človek prav sekirat. Samo meni je težko, vsako leto, ko gremo se poveča za 1 stopnjo. Ko sem povprašala po lečah, me je takoj ustavil, da za take fante leče še niso primerne.

Imate vi morda kakšne izkušnje, do kje lahko dioptrija zraste pri takih fantih, kdaj se ustavi rasti, se dobijo za veliko dioptrijo stanjšane leče (da se ne vidi, da je dioptrija tako visoka) in kaj bi se dalo narediti, da se vid ne bi tako slabšal. In zakaj naj ne bi bile leče zanj primerne. Prosim za nasvet, resnično sem tako žalostna.

Hvala in lep pozdrav.
mama

Kje neha rasti je nemogoče povedati kakor tudi zakaj raste. Sicer je tu na forumu že bilo nekaj povedanega okoli tega, tako da malce prebrskajte nazaj.

Leče začnejo predpisovati nekje od 14-16 leta naprej. Prej zaradi rasti niso primerne. Če vam je zdravnik tako svetoval glede leč pač upoštevajte oz. se obrnite na drugega po drugo mnenje.

Dobijo se zelo tanka stekla in pri tej dioptrije se da narediti marsikaj.

Lp.

New Report

Close