Najdi forum

Očetovstvo-do katere meje

Spoštovani!

Ali lahko oče otroka, za katerega sicer redno plačuje alimente in celo skrbi za njegovo osnovno šolanje(otrok se uči in dela naloge pretežno na njegovem domu skupaj s pohčerjenko oz. pastorko), otroka preprosto odpelje v tujino v srednjo šolo, ker bo pač on sam služboval tam za nekaj let? Otroka na to že ves mesec pripravlja, kar je pri otroku povzročilo dodatno nervozo, razdvojenost, čeprav ima očeta zelo rad in ga zelo upošteva, včasih celo preveč.
Kakšne so vse možnosti, ki jih imam kot mati, da to onemogočim?
Dodajam še to, da je otrokov oče prepričan, da otrok srednje šole v Sloveniji ne bo zaključil, ker se sam naj ne bi znal učiti.

Lepo vas pozdravljam

R

Reverie!

Selitev otroka je tako pomembno vprašanje, s katerim se morate strinjati tudi vi, kot otrokova mati. Pomoč poiščite na Centru za socialno delo, ki je pristojen za reševanje sporov med partnerjema, kadar gre za zaščito otrokovih koristi.
Ne glede na to, ali je otrok sposoben dokončati šolanje imate pravico da zastopate svoj interes.

Lep pozdrav!

Najlepša hvala za takojšen odgovor.
Pripominjam, da skrbništvo nimava z bivšim možem deljeno, ampak je otrok povsem dodeljen meni.
Otrok tudi živi ves čas pri meni.
Bojim se, da bi otrokov oče na podlagi banalnega razloga(npr. občasno boljši rezultati pri učenju zaradi intezivnega sodelovanja otrokovega očeta pri tem) preprosto dokazoval recimo svojo “sposobnost” skrbeti za boljši otrokov “jutri”.

Lep pozdrav
R

New Report

Close