Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Očesni stik z otrooom

Očesni stik z otrooom

Pozdravljeni! Na vas se obračam z upanjem da me boste pomirili oz.mi povedali kako in kaj. Moj otrok je star 10 mesecev…od rojstva ze opazam da ko ji hranim da me ne gleda v oci…ko jo uspavam ne gleda v oci, ko jo nosim okoli ne gleda v oci! Pri rojstvu je bila sepsa…vendar je bil uz glave okej. Torej kaj so verjetni vzroki tega ne gledanja v oči? To me je začelo motit ker ko ji hocem kej govorit ali jo naucot (recimo ploskanje, mahanje,…) njo zanima vse drugo…vse igrace…samo jaz ne. Razvojno imava sele pri enem letu. Res pa tega nazadnje nisem omenila v razvojni. Vidim druge vrstnike ko gledajo striktno v oci…nasa puncka pa gleda vse okoli. Kot da je ne zanimamo.drugace je okej, res hodimo na fizioterapiko zaradi hipotonije,drugega ni. Ceblja res da skoraj nic…vcasih rece a-ta. Skrbeti me je zacelo da je z mojo puncko kaj narobe. In sem cisto iz sebe. Hvala za odgovor.

Spoštovana,
zelo dvomim, a bi bilo z vašo dojenčico kaj narobe. Očitno opazuje vse okrog sebe, ko vas gleda, pa vi verjetno ravno ne gledate nje… Če spremlja s pogledom igračke, jih prijemlje, najde tudi kakšno smet na tleh (ali rozino na mizi), je z njenim vidom najverjetneje vse v redu. Kar se tiče čebljanja, so tudi zlogi, kot so ata, tata, čisto ok, ostalo še pride.
Če pa vas zelo skrbi, je najbolje, da se v razvojno ambulanto (ali k vašemu pediatru) naročite prej. Zaradi vaših “živcev” in spanca nima smisla nadaljevati z usmerjenim vrtanjem in iskanjem, kaj vse je narobe…
Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close