OČESNI PRITISK
NUJNO
Menda je eden od znakov povečanega pritiska v očeh tudi – nekakšni krogi oz. kolobarji (BARVNI?) okoli svetlobnih oz. svetlečih teles in nekakšno “bleščanje”.
Konkretno me zanima kako ti krogi – kolobarji izgledajo – barvni (mavrični) ali takšne barve kot je svetlobni vir, ter kako pogosto (dnevno, tedensko, mesečno) jih opazimo ter kdaj ( v temi ali tudi podnevi, pri luči v stganovanju …).
Kaj razumemo pod pojmom svetlobna oz. svetleča telesa?
Kakšno je to “bleščanje”?
Na vaši spletni strani sem si že prebrala o očesnem pritisku, vendar sem našla zelo malo napisanega o simptomih te bolezni.
Prosim tudi, če mi lahko kdo, ki ima probleme z očesnim pritiskom pove kakšni so znaki o povečanju so bili prI njem.
Za odgovore se vam že v naprej lepo zahvaljujem.
Torej svetlobna telesa, so elemti, ki oddajajo lastno svetlobo: naprimer luči.
Kolobarji so kot nekakšen sij okoli luči, če normalnovidni malo pripre oči, se mu podobni kolobarji ustvarijo. Po internetu je to težko opisati.
Da bi razblinili sumničenja je najboljše, da se naročite na meritev očesnega tlaka pri okulistu.
Simptomi pa so: izbuljenje, rdeče oči, sij okoli luči.
V težjih primerih glavkoma pa simptomi : bolečina slabost, bruhanje, zamegljena roženica in nazadnje izguba vida.
Lp.
Pozdravljeni,zanima me samo nekaj..imel sem lasersko yag operacijo mrene..sekundarne ..od te mam povisan pritisk na oceh..21/22zdravnik mi je rekel da je to normalno se …ko pa pogledam v luci zvecer ..zunaj npr.vidim bol megleno okrog .tud vidna ostrina je slabsa kak mesec ..(pred posegom yag sem mel pritisk 14/14 pol uporabljal maxidex 1 mesec ..je moggoce zarad tega pritisk visji ?hvala za odgovor ze vnaprej lp