Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Očesne kapilare

Očesne kapilare

Lep pozdrav,

imam vprašanje, ki mi hodi po glavi kar nekaj časa že in sem se odločil, da bom vprašal za nasvet. Dogaja se mi da, po kakšnem telesnem naporu( čim večji napor je, huje je), kapilare v mojem očesu (beločnice) postanejo zelo vidne, se pravi da popokajo. To stanje traja ponavadi kakšen dan, da se to umiri, vendar pa naj povem da tudi ko sem umirjen, nikoli nimam popolnoma bele beločnice. Vedno se mi vidi kakšna žilica. Ali je to relativno normalno, ali to kaže na kakšno težavo?

Hvala, lp

Verjetno gre za bolj občutljivo strukturo žil glede na težave, ki jih omenjate. Navadno pa je tako, da nekateri ljudje imajo stalno (kronično)bolj rdeče oči kakor drugi. Eden od vzrokov so lahko tudi bolezni robov vek ali pa suhe oči samo kakor predvidevam s tem nimate težav. Menim, da ni nič urgentnega, mogoče bi bilo smiselno kontrolirati vaš krvni tlak ali pa morda tudi očesni pritisk, šele nato lahko kaj več povem.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close