Očesna klinika
No, ker na temo “čakalne dobe” ni odgovorov bi se mogoče lahko bolj na splošno razpisali o očesni kliniki. Namreč tudi moja mami je pred leti bila na pregledu, so ji tudi dali za operacijo (sicer na drugem oddelku), ko pa je prišla, da bi jo operirali, so rekli, da to sploh ni za operirat.
Sicer moje osebne izkušnje z očesno kliniko so pozitivne, vedno so zelo prijazni… samo te čakalne dobe so pa… Pa se mi zdi, da so čakalne dobe na napotnico povsod več ali manj iste. Tukaj seveda mislim na operacije, ne preglede. Pa me zanima kakšne so kaj vaše izkušnje s čakalnimi dobami na očseni kliniki? Vseeno kater oddelek.
Hvala.
Čudno mi je, da so take “ubijalske” čakalne dobe. Ampak, ko pa takole po forumih vprašam pa nobenega odgovora. Res, pisala sem že na ene 5 forumov, niti enega odgovora. Tvoj je zdaj prvi.
No enkrat mi je ena, ki je delala na očesni kliniki rekla, da čakalne dobe sploh niso dolge, in da se recimo na operacijo sive mrene čaka 2 meseca. In, da naj bi bila siva mrena pogostejša od škiljenja. Je pa tudi res, da so to različni zdravniki in različne operacije.
Ampak mi je čudno, res, nikjer noben nič ne ve, noben ne hodi na očesno kliniko? Noben še ni bil na očesni kliniki? glede na to, da ni odgovorov. Čakalne dobe so pa take kot bi bila cela Slovenija na očesni kliniki 🙂
Jaz v bistvu zdaj čakam že 4 leta, če izvzamemo to, da sem na začetku najprej dobila prizme in sem potem morala še na en pregled. Na prvi pregled sem čakala 6 mesecev, dobila prizme in čez približno 6 mesecev spet drugi pregled. Na tem drugem pregledu mi je dala že papirje za operacijo in rekla, da me pokličejo, ko bojo imeli datum. No čez približno 1 leto dobim pošto za ponovni pregled, in spet isto. Potem čez skoraj 1,5 leta me pokličejo po telefonu in spet pregled in spet isto. Zdaj po zadnjem pregledu spet čakam že pol leta, da me pokličejo, pa še nič. Potem me bojo spet poklicali čez pol leta za pregled in rekli: Ja vas tako dolgo ni bilo pridite še na en pregled… Ja a sem jaz kriva, če mi rečejo, da bojo poklical, ko bo datum? A bi jaz mogla pridet kar nenaročena pa rečt zdaj me pa operirajte?
No mene so danes klical, da bi prišla danes oziroma jutri in bila jutri operirana. Zato, ker je nekdo odpovedal. In jaz seveda še brez kakršnih koli preiskav/izvidov. No in pol se je ta, ki me je klicala šla še nekaj z zdravnico pogovorit in me pokliče nazaj in reče, da pa je že sprejet nekdo drug. Pa vprašam kdaj približno pa bom jaz na vrsti, pa reče, da to pa ne ve točno, ampak verjetno nekje konec novembra. Ok, vredu, vse lepo in prav, ampak kje so mene našli, da bi me opererali jutri, če v bistvu niti na vrsti še nisem bila??? Ker, če bi bila jaz na vrsti za tem, ki je danes odpovedal, bi bila potem tako ali tako na vrsti čez 1 teden. Zakaj zdaj šele konec novembra? Če sploh?! Kakšne fore so to? A so mogoče tudi za dohtarje zdaj počitnice pa jih imajo 1 mesec al kako? Ne štekam nič več. A to sploh ne grejo po vrsti, po čakalni knjigi? A to kar na slepo nekoga izberejo iz čakalne knjige? se grejo tiste igrice, zaprejo oči pa s prstom “žrebajo”…?
glede na to, da si imela na začetku prizme je to bila operacija škiljenja. za moje pojme je čakalna doba na operacijo škiljenja za odrasle odločno predolga. spremljam na spletu čakalne dobe že nekaj časa, nasplošno, ne samo za OK, pa je bila čakalna doba za operacijo škiljenja še 2 leti nazaj 400 dni za odrasle. halo? zdaj se je skrajšala na 210 mislim da. za moje pojme še vedno preveč. še posebi za koga, ki škili na obe očesi. operirajo enega pa spet čakaš skoraj 1 leto, v tem času pa se operirano oko že lahko nazaj odkloni. in kaj pol? začaran krog. govori se, da se pri odraslih redko vzpostavi binuklearni vid. zakaj? ker so čakalne dobe predolge. moja kolegica škili na oba očesa, enega je že bila operirana in na trenutke celo lahko vzpostavi binuklearni vid, ampak ko poškili na oko katerega še niso operirali avtomatično preklopi na gledanje z enim očesom, ker jo to zmoti. če bi ji v nekem razumnem roku operiral še drugo oko bi gledala z obema očesoma hkrati.
prideš na OK v ambulanto za nujne primere, čaka 10 ljudi recimo in prva stvar, ki jo slišiš je, da ima EDINI DEŽURNI ZDRAVNIK nujno operacijo. em a drugi naj pa crknejo? a nebi v takih primerih vedno moral bit v pripravljenosti še en zdravnik, da prevzame ambulanto za nujne primere?
pa preskakovanje vrst zarad vez in poznanstev. mislim, če ni nujni primer naj kar lepo čaka v vrsti tako kot vsi ostali pa veze in poznanstva gor ali dol, zato pa so čakalne dobe še za polovico daljše kot so razpisane.
saj ne rečem, saj so nekateri dohtarji prijazni ampak to lahko odtehta šele takrat, ko si že operiran, takrat ko pa čakaš se pa edin počutiš kot en lolek, ker neveš kaj se sploh dogaja in, če niso mogoče pozabil nate.
Čakalna doba je zdaj baje 300dni? spet? samo neki ane, ravno tako kot otrokom se lahko tudi odraslim poslabša vid zaradi škiljenja. resda se z operacijo ne more izboljšat vida pri odraslih, s čakanjem pa se lahko poslabša. sama sem čakala na operacijo prav tako več let. par mesecev preden sem šla prvič na očesno sem dobila nova očala, novo dioptrijo, videla odlično, ampak se mi je škiljenje ves čas slabšalo s tem pa tudi vid. v letih, ko sem čakala na operacijo se mi je vid poslabšal za 40%. vsako leto sem hodila na preglede, vid se mi je vsako leto poslabšal, naredili pa niso nič, razpisana čakalna doba je bila takrat 400dni, jaz sem čakala 2x toliko, če ne še več. imam mešane občutke, sem zadovljna in razočarana hkrati. zadovoljna sem, ker so mi popravili škiljenje kolikor toliko, razočarana, ker tega niso naredili prej, ker se mi je poslabšal vid. zdaj, ko skoraj ne škilim se mi tudi vid več ne slabša. 300 dni čakalna doba za odrasle? potemtakem operirajo samo enega odraslega na leto?
mene pa me motijo toliko čakalne dobe kot to,da te takorekoč po odpustu vržejo ven,še stvari ne moreš v miru pospravit pa že tako se po op. ne počutiš dobro. posledično-ker gre vse kot po tekočem traku-me pa jasno tudi zanima zakaj take čakalne dobe? da ne govorim o tem kako se nekatere sestre obnašajo do starejših pacientov, namesto,da bi pomagala pacientu po op. da vstane,reče ‘ja vstante’ in gre ven iz sobe.
Čakalne dobe so brezpredmetne. Ustvarili jih niso pacienti ampak zdravniški lobiji. Zdravilstvo, pa tudi uradno zdravljenje bolnih ljudi je en sam velik biznis, kjer so bolniki blago, zdravilci in zdravniki pa se z njimi dobesedno igrajo. Še taka malomarnost ali napake jih samo spodbujajo, da se povzpenjajo v nebo, brez kančka zavesti o slabem delu. Višje so po nazivih, večja je aroganca zdravnikov.
Žal je sindikat zdravnikov močno pripomogel k takemu zdravniškemu nasilju nad sodržavljani; ne vidim pa rešitve, kajti sindikat je zdravnikom vcepil judovsko miselnost. Začeli so se smiliti sami sebi, zdravijo pa se z lenim delom in drago storitvijo in posledično nenormalno velikimi plačami. Revčki so le splošni zdravniki začetniki, pa še ti imajo že 1500€ neto plače. Napredovanje pa je avtomatsko!!!!!!
Tega pa ne razumem, kje pa piše, da naj bi pacienti ustvarjali čakalne dobe? Konec koncev neke čakalne dobe pa ja morajo biti, saj ne more recimo en zdravnik operirati 10 pacientov na enkrat. Mene moti recimo to, da moraš na eno butasto naročilnico za (nova) očala čakati skoraj 1 leto, dioptrija pa že izmerjena in čaka. Na kaj že?