Najdi forum

Lep pozdrav!

Že nekaj časa nazaj sem pisala, da imam partnerja, ki je na heroinu.
Sedaj pa je nastal zelo velik problem in resnično ne vem kam naj se obrnem po pomoč.

Že dve leti je tega odkar sva se z otrokom (11 let) odselila od partnerja, ki uživa heroin. Hotela sem mu pomagati, vendar on ne dojame, da potrebuje pomoč, saj pravi, da ni odvisnik. Ko sem ugotovila, da noče moje pomoči, sem z njim prekinila vse stike.
Problem pa je sedaj nastal glede otroka. Oče na vsak način želi imeti stike z otrokom, kar pa jaz ne odobravam. V dveh letih, kar ne živimo več skupaj se je zelo spremenil. Začel je lagati, ukvarja se s kriminalom, nima službe…
Pravi, da ima on pravico videti svojega otroka, saj je njegov oče. Otroka podkupuje z raznimi darili samo zato, da bi ga dobil na svojo stran. Preživnine ne plačuje, ker pravi, da nima denarja.
Naj povem, da otrok ne ve, da je njegov oče narkoman. Nikoli nista imela dobrega odnosa, saj mu je otrok zameril, da se je grdo obnašal do naju. Leta in leta je bil prisoten tudi alkohol.

Prosim za kakršenkoli nasvet, ki bi mi pomagal zavarovati svojega otroka.

MAJA

Maja, kaj pa uradna pot? Da preko socialne sluzbe dobis informacijo, kako mu morda kar prepreciti stike z otrokom? Sin pri 11ih bo znal svojo zgodbo tudi sam povedati, ves.
Sicer pa ti cestitam, da ti je uspelo prekiniti, iti, res! Drzi se se naprej!!!!!!!!!!!

za začetek bi vas napotil na center za socialno delo, kjer bi vam lahko svetovalka ali svetovalec veliko pomagal. seveda ne pozabite biti tam tudi odkrita in povedati vse, kar vas teži

New Report

Close