Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Očala-še slabše kot prej

Očala-še slabše kot prej

Spoštovana,

bila sem pri okulistu, ki mi je pregledal oči in izmeril dioptrijo(0.75), nato sem šla še k optiku, ki mi je tudi izmeril isto dioptrijo, nato pa sem naročila še očala.Z očali pa vidim slabo.Hočem rečt-vidim bolj megleno, ekran računalnika vidim kot da ni kvadraten ampak da je nepravilne oblike, tudi ko istočasno delam na računalnik in obenem gledam na papir pred sabo ali računski stroj…sploh ne vidim dobro. Zdaj si pa nisem na jasnem kje je napaka in vas prosim za nasvet.

Težko rečem, ker bi morala vam izmeriti dioptrijo in hkrati preveriti tudi vaša očala, da bi preverila v čem je napaka.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Pozdravljeni,

moja hčerka je tudi po menjavi očal jamrala, da vidi zapotegnjeno sliko. Seveda ker zadeve poznam iz lstnih izkušenj pa tudi vem, da nebi se lagala okoli tega, sem šla nazaj k zdravniku oziroma k optiku kjer so bila očala narejena. Kaj sem dobila za odgovor si lahko mislite – skratka vse je ok. Ker je hčerka še naprej govorila, da z očali ne vidi sva stopile še do drugega optika, ki je izmeril na očalih medzenično razdaljo in glej ga zlomka razlika je bila za 3 mm. ne veliko al dovolj. nesem očala nazaj tja kjer so jih naredilli, ker je tudi steklo padalo ven in povem kaj je narobe, se je optik najprej z menoj skregal, da kaj jaz vem seveda sva zahtevale drugo steklo – nak dobile nismo nič. Po kakšnih 6 mesecih nenoešenja očal je hčerka spet šla k drugemu optiku in rekla, da želi, da ji on naredi novo steklo za ta očala. Optika je jako matral firbec kaj sploh je narobe z njimi in ko je to malo bolj natančno izmeril je ugotovil, da so bila očala narejena narobe. Ja medzenična razdalja zamaknjena za 5 mm v desno (preveč navzven) razen tega pa še za 3 mm nižje – in niti ni čudno če skozi takšna očala ni videla. Pa ji je ta drugi optik na podlagi podatkov, ki jih je imel izdelal drugo steklo, jo vstavil v očala in glej ga zlomka – punca vidi v redu in je sedaj zadovoljna.

Tako malo za hec, me zanima od kod prihajata: iz okolice LJ ali NM…

New Report

Close