Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika očala iz DM-a

očala iz DM-a

Spoštovani g. Pirc,

prosim za vaše mnenje glede očal kupljenih v trgovini DM ali kje drugje iz proste prodaje, mislim preko okulista. Prva in druga očala mi je predpisal optik. Ker se mi je vid poslabšal sem si kupila dvoje očal kar v trgovini DM in tudi z njimi zelo dobro vidim oz. čitam, tudi ob računalniku je vredu. Zadnje čase pa ugotavljam, da se mi je vid izredno poslabšal. Ali so kriva omenjena očala ali pa to, da uporabljam (skoraj dnevno) kapljice za oči VisiClear, kupim jih v lekarni ker je moje delo večinoma službenega časa ob računalniku. Naj povem še to, da tudi na daleč vidim slabše kot pred meseci.
Hvala, če si boste vzeli čas in mi odgovorili.

Prijazen pozdrav.

Na mojstrskem izpitu smo imeli nalogo, če je na primer zenična razdalja zamaknjenja z 3 mm, koliko prizem nam ustvarja (to se pa zgodi pri gotovih očalih, saj je tam zenična razdalja standardna, vsak človek pa ima drugačno).

Prizme povzročajo zamik slike in s tem povzročajo dvojno sliko ali pa gledanje samo z enim očesom, saj možgani nočejo združiti dveh neenakih slik.

Moral sem vam tako razložiti, saj bi se hitro kateri od obiskovalcev “obregnil”, da optiki komercialno razmišljajo, vendar je stroka na naši strani, ki potrjuje, da so gotova očala škodljiva !!!

Torej zaključek: gotova očala so lahko zelo pripomogla k vašim težavam !

kak to mislite gotova očala?

po moje pa je tko…kdor ima majhno diotrijo, npr. -0,25, je bolje, da očala nuca le po potrebi, sicer pa ne, ker se čez čas z rednim nošenjem očal oz. dioptrije še poslabša vid. to je opazilo kar nekaj mojih frendov, ki jim je že žal, da so tu, kjer so pač-da so vedno, skoz nosili očala in ne le po potrebi. oči so se navadile na dioptrijo in ko si vzamejo dol očala, vidijo mnogo slabše kot pred leti, ko še niso nucali očal.

az mam tud majhno dioptrijo in zato nosim očala le po potrebi, npr. ko kaj berem, sicer pa ne in tud ok vidim drugače opz. tako ok, da bi lahko komot živel brez dioptrije. verjamem pa, če bi jih nosil že leta in leta in če bi očala sedaj vzel dol, bi zelo slabo videl. a ne?

lp

Gotova očala so tista, ki so že narejena in jih lahko kar kupite v trgovinah (marketih, itd…).

New Report

Close