Ocala?
Pozdravljeni,
imam problem, ki me pa muci ze nekaj casa. Stara sem 26 let, vozniski izpit imam ze 7 let (takrat sem bila nazadnje na pregledu oci). Ze od nekdaj slabo vidim na dalec (na blizu dobro). V sluzbi delam 3/4 casa za raculanikom in v pisarni. Zadnje case opazam, da imam pri voznji z avtomobilom velike probleme glede vida. Sploh ne vidim vec ciste slike, ampak megleno (kot recimo v dezju, ko so kapljice dezja na sipi). Vcasih se mi je to dogajalo samo zvecer (ko sem bila utrujena), sedaj se mi pa to dogaja vedno bolj pogosto tudi podnevi. Ali so to znaki dioptrije? Kako naj postopam? Ali dobim napotnico pri splosnem zdravniku? Ali naj grem kar k optiku? Sem iz Gorenjske.
Najlepsa hvala za vse informacije in pomoc.
Jana
Pozdravljeni!
Imam skoraj enak problem kot Jana-Bina z izjemo, da sem do pred dvema mesecema videl odlično na daleč in blizu. Star sem 27 let. Zadnja dva meseca opažam, da na daleč vidim slabše-megleno. To opažam predvsem pri vožnji z avtomobilom iz službe. Zato sem šel v optiko na brezplačen pregled oči in izmerili so mi na obeh očeh -0,5 .
Ali so za to že potrebna očala, ali se da oči malo ‘potrenirati’, ker imam občutek,
da so se mi oči malo polenile, ker delam v službi 8 ur nonstop za računalnikom in še včasih popoldan doma. Skrbi me, ker se je to neenkrat spremenilo.
Hvala za odgovor.
Damjan