Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje obvezno zdravstveno zavarovanje – Prijava??

obvezno zdravstveno zavarovanje – Prijava??

Ali je kdo v teh dneh prejel iz Svoje občine Prijavo v obvezno zdravstveno zavarovanje?

Zanima me sledeče?

Sem trenutno brezposen in v iskanju zaposlitve, prejemam denarno socilano pomoč in sem kot občan zavarovan bil vse do sedaj in mi je obvezno zavarovanje krila občina.
Ker sem brezposeln imam tudi pravico do dodatnega zavarovanja, ki mi ga krije država…a sedaj ne vem če je to še mogoče.
Sem samski in nimam razen socialne pomoči nobenih dohodkov…

Sedaj me zanima. Ali mi pripada tudi obvezno zaradi brezposelnosti, ker sem tudi prijavljen na zavodu za zaposlovanja ali si
bom potreboval sam plačevati, ker kljub temu dohodki na družinskega člana kot je navedeno na mesec presegajo 147,29 eur kar je res zelo malo…

Živjo.

Če živiš sam v svojem gospodinjstvu brez staršev samo s socialno pomočjo potem imaš možnost občinskega zavarovanja. Če pa živiš še s starši pa pojdi na Zavod za zdravstveno zavarovanje in si uredi, da boš plačeval. Drugega ti pa ne preostane. Nima veze ali si brezposeln ali ne, odvisno je le od povprečnega dohodka. Znesek zavarovanja pa pride nekaj centov čez 14 €. Če imaš še kakšno vprašanje izvoli.

Navedli so pa tak minimalen znesek, ker je logika, da bo v to padlo je nekaj procentov občanov, ker ostali imajo vsi več prihodka. Saj sem sama rekla, da je prelepo da bi bilo res, da bi država plačevala nam dodatno, občina pa obvezno.

lp,vevi

New Report

Close