obvezni zdravniški pregledi v šoli
Spominjam se ene izmed svojih prvih spolnih izkušenj, ki se na našajo na temo pogovora. Bilo je v osnovni šoli,sredi poletja, tik pred počitnicami. Mislim, da sem zaključeval sedmi razred osnovne šole. Znašel sem se v bolnišnici, zaradi operacije. Skupaj s svojimi vrstniki sem po sprejemu v bolnišnici čakal na operacijo. Opravil sem vse potrebne preiskave in naposled je napočil večer pred dnevom operacije. Nič hudega sluteč sem po večerji gledal s sovrstniki na oddelku televizijo, ko je vstopila v sobo medicinska sestra in me poklicala s seboj v kopalnico. Ko sva vstopila v kopalnico mi je povedala, da bom jutri operiran in da se moram pred kirurškim posegom okopati. Pričela je polniti vodo v kad za kopanje. Občutil sem nelagodje in tesnobo. Občutek pa me ni prevaral. V naslednjem hipu me je pogledala in mi ukazala naj se slečem, do golega, pred njo. Nisem mogel verjeti svojim ušesom, a sem jo ubogal in se slekel. Slekel sem si bolnišnično pižamo in v naslednjem hipu sem stal pred njo čisto nag. Ukazala mi je, naj vstopim v kad. Voda je še vedno tekla, ko me je pričela umivat. Namilila me je po vsem telesu, tudi po spolovilu. Ko mi je pričela militi moda,mi je ud nabreknil. Srce mi je razbijalo v prsih, povečal se mi je srčni utrip, nisem se več zadrževal
in prepustil sem se rokam sestre. Med umivanjem mi je seveda tudi nekajkrat potegnila kožico in me hkrati prijela za moda, tako, da mi je ud otrdel kot kamen. Bil sem prestrašen, zmeden, hkrati me je bilo neizmerno sram, saj sem bil prvič čisto nag pred odraslo žensko. Tako so se mešali občutki sramu, nelagodja, kakor tudi lagodja in prvi občutki spolne sle v dotiku z žensko.Nato me je začela tuširati in sem ob tem občutil dotik njenega telesa, njenih prsi. Podzavestno sem občutil prvi trenutek ženske naslade, čeprav je takrat še nisem prav poznal. Ko me je oprhala sem stopil iz kadi. Obrisala me je in mi dala svežo pižamo, ter mi ukazala, naj se oblečem. Izpustila je vodo iz kopalne kadi in me pospremila v sobo, kjer so že vsi spali. Ko sem se vlegel v posteljo, me je pokrila z odejo, me pobožala po laseh in mi zaželela lahko noč.
Pozdravljen!
Vesela sem, da si se opogumil in napisal svojo zgodbo.
Verjamem ti, da se ti je zasidralo to v dušo in tvojo psiho.Morda te preganja ali pa tudi ne? Vse je odvisno od tega,kako si vse skupaj vzel. Je pa bilo skrajno nehumano narejeno iz njene strani in na meji nedopustnega.
Želim si,da se ponovno javiš in poveš svoje občutke ob vsem tem in kako ti Je! Se ti zdi, da je to vpljivalo to na tvoje življenje, te je zaznamovalo ali si šel preko tega?
Kako živiš sedaj? Imaš borbe sam s sabo in z partnericami ali ženskami na splošno?
Lepo te pozdravljam!
Zdravo, Maja.
Javila si se mi kot moderator te strani, najverjetneje po službeni dolžnosti. Ne vem, zakaj bi bila vesela, da sem se odločil objaviti svojo zgodbo. V določenem trenutku sem se tako počutil in sem se tako odločil.
Napisal sem eno izmed svojih zgodb, saj jih je bilo kar nekaj.Problem je tukaj več plasten in neenostaven. Zgodba, ki sem jo na kratko opisal se mi ni vsidrala v dušo in v psiho, me je pa nekako nehote spremljala.Ni me
preganjala. Res pa je, da sem se do določenega življenskega obdobja spraševal in sam pri sebi razmišljal kaj je prav in kaj ne.Dokler nisem zadeve sam pri sebi razčistil. Tudi o tem kaj je humano ali nehumano, ter na meji dopustnega bi se dalo razpravljati in razpredati v nedogled, oziroma v neskončnost. Res pa je, da je bilo takih nepravilnosti, če sem uporabil zato pravi izraz veliko. Ko v zadnjem času bežno spremljam forum z omenjeno tematiko, ugotavljam, da se članki pojavljajo v dolgih časovnih intervalih in zgolj občasno. Kot, da bi se ljudje bali rzkriti resnico in svoje življenske izkušnje, takšne ali drugačne. Verjamem, da je imel vsakdo izmed nas kakšno podobno izkušnjo, ki pa je ni nikoli izpovedal. Vendar morda o tem v nadaljevanju. Zanima pa me, kašne so tvoje osebne izkušnje. SI jih upaš izpovedati ?!? Prav gotovo si tudi ti
doživela kaj podobnega ?
Kot vidiš sem se ponovno javil in razkril svoje občutke. Počutim se povsem normalno in prepričan sem, da ta dogodek ni vplival na moje življenje. Ni mi bilo potrebno iti preko tega. To je bila ena izmed življenskih izkušenj in preiskušenj. Živim povsem normalno in zaradi tega nimam nobenih težav s svojo partnerico.
Toliko o zastavljenih vprašanjih s tvoje strani. Zanima pa me,kot sem ti že napisal kakšne so tvoje izkušnje glede tega ?
Sam nameravam svoja razmišljanja razložiti v nadaljevanju. Resnično pa me zanima kakšna so tvoje tozadevne življenske izkušnje in seveda razmišljanja okrog tega ?!? Tudi ti si bila verejtno na kakšnem zdravniškem pregledu !?! Mogoče tudi gola ?!?
LP – Pubertetnik
Morda se bo pa opogumil in oglasil tudi kakšen obiskovalec oz. bralec,bralka oz. obiskovalka foruma.
Pozdravljen,pubertetnik!
Veseli me, da si se odločil zopet napisati par vrstic. Tega še vedno primanjkuje med ljudmi. Da bi se opogumili in napisali svoje zgodbe. Kajti le skozi nje,bi ugotovili,da je tega veliko in še več okrog nas.Ampak vsak izmed nas ima svojo pravico in voljo, ali se bo tukaj malo razgalil ali ne.
DOvolj o tem in na kratko da ti odgovorim na vprašanja.
Želiš vedeti kakšne so moje izkušnje? tukaj ti prilagam link in si prosim preberi http://med.over.net/forum5/read.php?48,4846890 .
Moje izkušnje so se usidrale meni v podzavest in spomin, tega se nikoli ne bo dalo izbrisati. Lahko se samo omili, ostalo ne!
Ta stran foruma je zelo delikatna tema in za to ljudje ne pišejo v večjem obsegu, kot drugje.
Vsi smo krvavi pod kožo in imamo svoje spomine. Saj teh nam ne morejo vzeti ali pač?
Zdravo, Maja!
Hvala,da si odgovorila. Oprosti, če sem bil v prejšnjem odgovoru mogoče malo grob. S teboj se popolnoma strinjam,da še vedno primankuje tega, da bi se ljudje opogumili in opisali kakšno svoje doživetje. Verjemi, da se je ljudem, tako ali drugače neprijetno razgaliti. Prebral sem tvoj link in sem bil zaprepaden. Oprosti, pa pustiva to. Kot praviš sama, vsak ve sam zase najboljše.
Resnično pa me preseneča, da se ljudje ne opogumijo in se ne oglasijo. Sam
sem se odločil za samo eno izmed svojih zgodb, ki pa jih je bilo kar nekaj.Povedati moram, da sem prebral tudi nekaj ostalih forumov na to temo
in da so seveda zgodbe, izkušnje in predvsem mnenja zelo različna. Najhuje in najtežje je predvsem ugooviti,kaj je prav in kaj ni, ob množici vseh teh nepravilnosti, ki so se pojavljale ali kar vrstile. Sam ugotavljam, da so imeli tudi obiskovalci različnih tovrstnih forumov največ podobnih ugibanj in dvomov prav o nepravilnostih oz. pravilno izvršenih postopkov na področju zdravniških pregledov, z medicinskimi sestrami in zdravnicami.
Ne vem, če je bilo vedno vse prav in dopustno ?! Čeprav ne poznam medicinske zakonodaje na omenjenem področju, se mi zdi vsaj iz mojih izkušenj, da so bile stvari večkrat nepravilno izvedene. Mogoče pa se tudi motim. Še danes ne vem. Zakaj se je potrebno na zdravniškem pregledu pred medicinsko sestro in zdravnico sleči do golega ?!
LP – Pubertetnik