Najdi forum

OBVESTILO VSEM, ki trenirate!

Želel bi napisati nekaj, da pojasnim določene stvari, ki vidim, da nekaterim niso jasne… oz., da razložim kaj so realna pričakovanja pri treningu.

Najbrž vas veliko želi lepo oblikovan trebuh, raven in čvrst… v želji, da bi to dosegli nekateri delate pogosto vaje za trebušne mišice… nekateri celo vsak dan po 10 ali več minut. Kljub temu ne vas večina ne dosega želenih rezultatov. Najbrž se zato veliko vas čudi… da se jaz spomnim napisati članek z imenom: ” Čvrst trebuh v 4min dnevno!”

Marsikdo je ob tem spregleda sporočilo naslova… čvrst trebuh (ne vitek, ne raven). Za čvrst trebuh in lepo izoblikovane trebušne mišice je dovolj te 4minute na dan, kar pa ne pomeni… da boste z mojimi vajami za trebušne mišice 4min dnevno, tudi shujšali… in se bodo vam lepo videle trebušne mišice. Za kaj takega, je potrebno veliko več kot le 4min dnevno.

Že velikokrat sem povdaril, da se z vajami za trebuh ni mogoče shujšati v predel trebuha. Nekateri na hitro preletijo slednje, ki je zelo zelo pomebno… če res želijo raven in lepo oblikovan trebuh.

Tri najosnovnejša pravila

Za čvrst in napet trebuh morate:

1. delati specifične vaje za vaš trebuh !

2. izvajati konstantno aerobno aktivnost, (dovolj dolgo in redno), da boste porabljali kalorije in sistematično zmanjšali delež maščobe v telesu. !!!!!

3. se redno držati nizko-kalorične, uravnotežene in zdrave diete. !!!!!!!!!!

Kdor zelo striktno ne upošteva zgoraj našteta pravila, lahko pozabi na to, da bo imel lepo oblikovane trebušne mišice oz. raven in vitek predel pasu.

Če nekdo upošteva vsa zgornja tri pravila, potem 4min vaj za trebuh dnevno povsem zadostuje.

Podobno velja pri treningu za noge in zadnjico. Z vajami, ki so v treningu lahko lepo oblikujemo in učvrstimo noge in zadnjico… ni pa to dovolj, da bi z tistim treningom konkretno zmanjšali delež maščobe… znova je treba uporabiti zgornja tri pravila, le da je sedaj v prvi točki… specifične vaje za trebuh, treba zamenjati… za specifične vaje za noge… 2. in 3. točka ostajata enaki in sta zelo pomembni.

Trening za noge in zadnjico je za 12 tednov, čez čas bom objavil če nadaljevalnih 6 tednov, ki so zelo intenzivni.

Prvih 12 tednov treninga je sestavljenih tako, da v prvem tednu trening ni zahteven in bi ga moral biti sposoben izvesti vsak, tudi nekdo, ki je povsem brez kondicije… vsak naslednji teden je zahtevnejši… 10, 11 in 12 teden bosta zahtevnatudi tistim z dobro kondicijo, teden 13-18 ki jih še nisem objavil pa sta že res konkretni trening, ki bodo izziv marsikomu.

Omenjene napotke sem se nekako čutil, da moram še enkrat posebej povdariti… imejte realna pričakovanja. Ni čudežnih treningov in vaj… do želenih rezultatov pridejo le tisti, z disciplino in rednim in načrtnim delom… ki upoštevajo tudi malenkosti, ter se držijo vseh pravil, ki vodijo do cilja.

Vsem vam želim veliko uspeha pri vaših treningih,

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close