Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Obvestilo-klopni meningitis

Obvestilo-klopni meningitis

Dragi forumovci!
Obveščam vas, da bodo Zavodi za zdravstveno varstvo, verjetno pa tudi nekateri šolski dispanzerji, v oktobru in novembru 2003 organizirali cepljenje proti klopnemu meningitisu za DIJAKE in ŠTUDENTE – nekoliko ceneje. Cena posameznega odmerka cepiva bo cca 3800 Sit.
Zainteresirani starši lahko pokličejo na Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, tel.: (01) 58-63-934, 58-63-900 – ambulanta, med 8.00 do 14.uro in se dogovorijo za cepljenje. Naročila se bodo zbirala cca do 26.9.2003.

Zainteresirani starši iz drugih regij v Sloveniji se lahko obrnejo za krajevno-pristojne Zavode za zdravstveno varstvo, pa tudi šolske dispanzerje.
Lep pozdrav vsem!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Jaz sem že prejel 2 dozi cepiva proti KME (2. dozo JULIJA letos). Verjetno ne smem priti po 3. dozo v času tega cenejšega cepljenja?

LP

Žal ne – za tretji odmerek je še prezgodaj.
Nina

Pozdravljeni!

Ker tudi mi nameravamo cepiti našo starejšo (6 let), me zanima kakšni so stranski učinki ceplenja in pri kateri najnižji starosti se otroka lahko cepi(mlajša je stara 9 mesecev).

lp, andreja

Spoštovani!
Za cepljenje pravzaprav ni ne zgornje in spodnje starostne meje, je pa v prvem letu starosti cepljenje upravičeno le ob zelo velikem tveganju za okužbo. To pomeni, da rutinsko cepljenje v praksi izvajamo pri otrocih od dopolnjenega enega leta dalje.
Kot pri drugih cepljenjih se včasih pojavi lokalna reakcija kot rdečina, oteklina in bolečina na mestu cepljenja, prav tako oteklina bezgavk v bližini mesta cepljenja.
V redkih primerih lahko opazimo splošno reakcijo: nekoliko povišana temperatura, utrujenost, slabost, bruhanje, bolečine v mišicah in sklepih – ki izgine v 24 urah po cepljenju. Izjemno redko se pojavi glavobol z znaki draženja mening, bolečine v vratu, ki minejo v nekaj dneh.
V svetu so opisali nekaj primerov vnetja živca (nevritisa) po cepljenju.
Nina

New Report

Close